НИС опремио рачунарски кабинет на Факултету техничких наука у Новом Саду

Данас је на Факултету техничких наука Универзитета у Новом Саду свечано отворена информатичка учионица, коју је компанија НИС адаптирала и опремила намештајем и компјутерима. Кабинет је опремљен у циљу унапређења услова за спровођење наставних и научно-истраживачких активности на овом факултету.

NIS a.d. Novi Sad

Адаптација учионице је обављена у склопу НИС-овог програма „Енергија знања“, који подразумева сарадњу компаније са универзитетима и образовним установама. На тај начин, НИС је до сада опремио 14 учионица и четири лабораторије на факултетима и у школама широм Србије.
Свечаном отварању учионице су присуствовали заменик генералног директора НИС-а Андреј Шибанов, менаџер НИС-а за сарадњу са универзитетима Снежана Лакићевић, покрајински секретар за науку и технолошки развој Владимир Павлов, његов заменик проф др. Горан Стојановић, покрајински секретар за енергетику и минералне сировине Ненад Станковић, ректор Новосадског универзитета проф. др Мирослав Весковић, декан Факултета техничких наука проф. др Раде Дорословачки, бројни професори и студенти факултета.
„Допринос бољим условима рада на факултетима је директан допринос развоју науке у Србији. Улагање у факултете и стипендирање студената је наш начин да инвестирамо у младе таленте и Србију, земљу у којој радимо и живимо“, изјавио је Андреј Шибанов.
Након обраћања представника НИС-а и Универзитета у Новом Саду, заменик директора Блока Енергетика НИС-а Игор Кораћ, одржао је студентима предавање о делатностима и пословним процесима ове НИС-ове пословне јединице.

Контакт:

Прес служба
011 313 0116
011 205 8490
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд