НИС опремио рачунарску учионицу у Ваљевској гимназији

У склопу програма „Енергија знања“, а у циљу стварања бољих услова за рад, компанија НИС је комплетно адаптирала учионицу у Ваљевској гимназији, опремила је намештајем и донирала 15 комплета рачунара.

valjevo

Ученик Ваљевске гимназије Давид Копривица је на прошлогодишњој Српској хемијској олимпијади, која се одржава уз подршку НИС-а, изборио висок пласман и на тај начин обезбедио својој школи ову донацију. Поред другог места које је освојио на државном такмичењу, Давид је за своју земљу освојио бронзане медаље на Међународним олимпијадама из хемије у Москви 2013. и у Вијетнаму 2014. године.

Ваљевска гимназија је једна од најстаријих образовних установа у Србији, основана још 1870. године. Школа је награђена Вуковом наградом за изузетан допринос развоју културе у Републици Србији и свесрпском културном простору, као и Орденом Светог Саве II степена за њен дугогодишњи плодотворни васпитно-образовни рад.

Свечаном отварању учионице су присуствовали менаџер НИС-а за сарадњу са универзитетима Снежана Лакићевић, директор Ваљевске гимназије Војислав Антић, бројни професори и ученици школе.

Кроз програм „Енергија знања“, НИС је у последње две године адаптирао укупно 25 учионица и четири лабораторије у школама и на факултетима широм Србије. Поред адаптације учионица, „Енергија знања“ подразумева стипендирање студената, организовање олимпијада знања, летњих школа и кампова, као и подршку Истраживачкој станици „Петница“. Своје програме друштвено-одговорног пословања, НИС спроводи под слоганом „Будућност на делу“.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд