НИС отворио први тренинг центар за обуку дефицитарних занимања

Будући радници на бушаћим и ремонтним постројењима од данас ће се обучавати у НИС тренинг центру за обуку дефицитарних занимања, првом ове врсте у Србији.

trening centar

Тим поводом, данас је свечано отворен центар за обуку у присуству менаџмента НИС-а и заменика градоначелника Зрењанина Саше Сантовца.

НИС је у сарадњи са градом Зрењанином и Министарством омладине и спорта омогућио одржавање ових обука, у коме ће курсеве, поред запослених, моћи да похађају полазници специјализованих образовних установа општине и на тај начин се стручно оспособе за рад у нафтној индустрији.

trening centar 1

„Хвала компанији НИС на бризи о будућим кадровима и граду Зрењанину. Захваљујући НИС-у имамо први тренинг центар овакве врсте и то у нашој општини. Ово је само наставак сјајне сарадње града и компаније, коју смо покренули пројектима из области образовања. Том сарадњом, НИС добија стручан кадар, а град Зрењанин задовољне младе људе који имају прилику да се школују и раде у свом граду“, рекао је Саша Сантовац.

У овом тренинг центру будући радници ће бити оспособљени за рад на бушаћем и ремонтном постројењу у звању: помоћни радник, шеф торња, вођа смене и помоћник вође смене на бушаћем и ремонтном постројењу.
Након успешно завршеног курса, сви полазници ће добити уверење Техничке школе из Зрењанина са звањем „Руковалац постројењима у производњи нафте и гаса“. Могућност да се доквалификују или преквалификују у НИС-овом тренинг центру имаће сви полазници који су претходно завршили неку од техничких школа из Зрењанина.
„Тренинг центар је специфична образовна јединица која ће омогућити стицање знања и вештина у нашој делатности. На усавршавању кадрова у овом центру радиће најстручнији и најискусинији људи наше компаније“, рекао је Салават Мунипов, директор Блока сервиси компаније НИС.

trening centar 2

На иницијативу компаније, Техничка школа је поново покренула смер „Руковалац постројењима у производњи нафте и гаса“, на коме је у школској 2014/2015 години уписано 30 ђака, који ће по завршетку школовања аутоматски бити квалификовани за рад у нафтној индустрији, а током школовања ће моћи да обаве стручну праксу у НИС-овом тренинг центру. Такође, компанија ће сарађивати и са Техничким факултетом „Михајло Пупин“ из Зрењанина, чији ће студенти моћи да одраде практични део наставе у оквиру центра за обуку.

„Ово је још један корак којим наша компанија даје подршку овој општини и овој земљи. Хвала граду Зрењанину на подршци у реализацији овог значајног пројекта“, изјавио је Андреј Шибанов, директор Функције за организациона питања НИС-а.

Контакт:

Прес служба
011 313 0116
011 205 8490
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд