НИС пети пут добитник награде за најбоље односе са инвеститорима

НИС а.д. Нови Сад добитник је Златне плакете Београдске берзе за најбоље односе са инвеститорима у 2017. години, а ово вредно признање освојено је у конкуренцији 17 домаћих и регионалних компанија.

НИС а.д. Нови Сад добитник је Златне плакете Београдске берзе за најбоље односе са инвеститорима у 2017. години

НИС је већ пети пут добитник награде која потврђује да су транспарентно и правовремено извештавање свих заинтересованих страна о најважнијим активностима Друштва међу стратешким приоритетима компаније.

Златну плакету је у име НИС-а примила Јелена Миљуш, руководилац Службе за односе са инвеститорима. Признање је уручено на 16. Међународној конференцији Београдске берзе која је данас одржана у Београду.

Награда је додељена на основу процене 35 критеријума отворености компанија према инвестиционој јавности, међу којима су и наступ на инвеститорским конференцијама у претходној години, објављени актуелни и историјски извештаји, информације о перформансама компаније на тржишту капитала (цена акција и вредност промета), присутност компаније на друштвеним мрежама, постојање објављених контаката и аудио и видео записа за инвеститоре на интернет презентацији компаније, објављен кодекс корпоративног управљања, итд.

У комисији која је одлучивала о признањима били су угледни финансијски аналитичари и универзитетски професор. Поред НИС-а признање је добила и компанија Valamar Riviera из Пореча која је добила плакету за највећи напредак у квалитету односа са инвеститорима у 2017. години.

У септембру ове године НИС-ов веб сајт за инвеститоре (http://ir.nis.eu) добио је златну награду „Stevie International Business Award” у категорији специјализованих интернет сајтова намењених информисању инвеститора и акционара што је још једна потврда транспарентног односа НИС-а према инвеститорима и акционарима.

Тагови:

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд