НИС Петролу у Румунији додељена награда за друштвено одговорно пословање

У среду, 24. јануара, Градска администрација града Орадеа у Румунији и Агенција за његов локални развој доделили су НИС Петролу у Румунији награду за програм локалне друштвене одговорности "Растућа рурална Румунија".

НИС Петролу у Румунији додељена награда за програм локалне друштвене одговорности „Растућа рурална Румунија“.

У оквиру овог програма, који је део НИС-овог конкурса „Заједници Заједно“, у периоду од 2014. до 2017. године финансирао је 15 развојних пројеката који су реализовани у заједницама у којима НИС Петрол послује у области апстрима, а тачније у окрузима Тимиш и Бихор. За развој окружења у коме послује, Компанија је током последње четири године издвојила више од 200.000 евра.

Додељено признање представља потврду позитивног утицаја који програм „Растућа рурална Румунија“ има на локалне заједнице. Само у Орадеи, програм НИС Петрола имао је за циљ да подржи најсавременије браварске радионице у оквиру највеће стручне школе у округу, Техничког колеџа Траиан Вуиа.

Захваљујући финансијској подршци НИС Петрола, 636 средњошколаца из 9. и 10. разреда имаће могућност да усаврше професионалне вештине које ће им помоћи да се лакше укључе у пословни свет, где постоји стална потреба за добро обученим стручњацима, захваљујући препороду ове индустријске гране. Доприносећи унапређењу услова студирања на Техничком колеџу Траиан Вуиа, НИС Петрол улаже у стварање младих професионалаца потребних за одрживи развој локалне заједнице.

Ово није прво признање које је за програм „Растућа рурална Румунија“ додељено НИС Петролу, али оно свакако представља снажан индикатор утицаја компаније и све већег поштовања њених напора.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд