НИС подржао 13. Српску физичку олимпијаду за ученике средњих школа

Компанија НИС је ове, као и претходних шест година, подржала организацију Српске физичке олимпијаде за ученике средњих школа. На овогодишњој, 13. Српској физичкој олимпијади, учествовао је 21 најбољи млади физичар из школа из целе Србије.

Ученике су приликом отварања олимпијаде поздравили Иван Дојчиновић, председник Друштва физичара Србије и Божидар Николић, доцент на Физичком факултету у Београду и вођа српских тимова на међународним олимпијадама из физике.

Поред Српске физичке олимпијаде, НИС пружа подршку и учешћу физичке екипе Србије на међународној олимпијади у 2019. години, на коју одлазе најуспешнији ученици са националне олимпијаде.

Првих пет ученика, победника Српске физичке олимпијаде за ученике средњих школа, пласирали су се на Међународну физичку олимпијаду, која ће се ове године одржати у Тел Авиву од 7. до 15. јула. Представници Србије на 50. Међународној олимпијади биће Димитрије Павлов из лозничке Гимназије „Вук Караџић“, као и ученици Математичке гимназије из Београда, Александар Станојчић, Добрица Јовановић, Богдан Рајков и Алекса Милојевић.

Националне и међународне олимпијаде знања из природних наука компанија НИС подржава од 2013. године. У сарадњи са стручним научним друштвима Компанија НИС је до сада подржала 34 српске и међународне олимпијаде знања из физике, математике и хемије. Уз подршку НИС-а, преко програма „Енергија знања“, српски олимпијци су до сад освојили укупно 77 медаља на међународним олимпијадама из природних наука, од којих чак 28 на међународним такмичењима из физике.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд