НИС подржао ОССИлацију

Компанија НИС је трећу заредом подржала ОССИлацију, летњи догађај за српске студенте који се школују ван граница наше земље. Догађај је уприличен у Старом двору у Београду, од стране Организације српских студената у иностранству (ОССИ), која ове године обележава 22 године постојања и успешног рада.

Главни акценат Летње ОССИлације 2019. био је на повратку младих из иностранства након завршетка школовања, нарочито њихово запошљавање у Србији, док је један од циљева ОССИлације било одавање признања и захвалности вишегодишњим сарадницима и покровитељима, високим државним званичницима и представницима Републике Србије, као и представљање извештаја о раду Организације и нових планова, попут пројекта „пOCCИбилити“ који стимулише сарадњу и дугорочни повратак Срба из дијаспоре.

На овогодишњој ОССИлацији присутнима су се обратили неки од најважнијих представника државног и просветног врха, академици и људи блиски дијаспори и њеним вредностима. Свечаности су присуствовали и представници компаније НИС, програма „Енергија знања“, као и 11 стипендиста компаније, који су већ запослени или су ове године дипломирали на универзитетима у Руској Федерацији и од септембра почињу да раде у НИС-у.

Кроз програм „Енергија знања“ компанија НИС од 2013. године додељује стипендије студентима за високо образовање у Руској Федерацији, али им истовремено обезбеђује и сигурно радно место након завршетка школовања и на тај начин осигурава повратак квалитетног кадра и задржавање младих људи у Србији.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд