НИС помаже едукацију младих стручњака

Компанија НИС узела је учешће у едукативним радионицама „Знањем до циља“ које се одржавају у организацији Савета за запошљавање града Београда, и које имају за циљ пружање подршке студентима Универзитета у Београду у проналажењу посла и обављању стручне праксе.

Компанија НИС узела је учешће у едукативним радионицама „Знањем до циља“  и коме имају за циљ пружање подршке студентима Универзитета у Београду  у проналажењу посла и обављању стручне праксе
Компанија НИС узела је учешће у едукативним радионицама „Знањем до циља“  и коме имају за циљ пружање подршке студентима Универзитета у Београду  у проналажењу посла и обављању стручне праксе

НИС је  кроз програм «Енергија знања» представио своја достигнућа из домена сарадње са научним и образовним институцијама у Србији, као и програме  „НИС шанса“ и „Студентска пракса“ кроз које компаније подстиче ангажовање младих стручњака  без радног искуства и студената завршних година образовних установа.

Kонцепт корпоративног програма „Енергија знања“  представила  је Снежана Лакићевић, менаџер НИС-а за сарадњу са образовним и научним иституцијама, која је указала на значај партнерства са  образовним установама који негује компанија НИС и којим се подстиче   образовање и оспособљавање стручних кадрова  за рад  у компанији како би се обезбедио њен дугорочни развој.

Учесници радионица су кроз интерактивни дијалог са стручњацима НИС-а из области ХР-а, Бојаном Сајловић и Мајом Јусуфовић, имали прилику да се упознају са програмима „НИС шанса“ и „Студентска пракса"
Учесници радионица су кроз интерактивни дијалог са стручњацима НИС-а из области ХР-а, Бојаном Сајловић и Мајом Јусуфовић, имали прилику да се упознају са програмима „НИС шанса“ и „Студентска пракса“

„Компанија НИС се труди да промени свест о запошљавању младих, као и да препозна сопствене потребе у ангажовању стручних кадрова, а самим тим још више напредује на тржишту рада на којем је препозната као један од регионалних лидера. Због тога је од пресудног значаја да студенти што више улажу у сопствено образовање“ , истакла је Снежана Лакићевић.

Током четири године трајања програма „Енергија знања“,  више од 90 најбољих студената Универзитета у Новом Саду и Београду  прошло је кроз програм стипендирања компаније, а њих 16 је по завршетку школовања своје прве кораке у професионалном развоју направило управо у НИС-у.

Снежана Лакићевић, менаџер НИС-а за сарадњу са образовним и научним иституцијама, указала је на значај партнерства са  образовним установама који негује компанија НИС
Снежана Лакићевић, менаџер НИС-а за сарадњу са образовним и научним иституцијама, указала је на значај партнерства са  образовним установама који негује компанија НИС

Учесници радионица су кроз интерактивни дијалог са стручњацима НИС-а из области ХР-а, Бојаном Сајловић и Мајом Јусуфовић, такође имали прилику да се упознају са програмима „НИС шанса“ и „Студентска пракса“ које дуги низ година компанија реализује, као и да добију стручне савете о томе како постати део тима компаније, која је препозната као један од најпожељнијих послодаваца у Србији.

Бојана Сајловић објаснила је да су развојни програми НИС-а који се односе на младе стручњаке, значајно допринели популаризацији техничких наука код младих о чему сведочи повећање броја пријављених кандидата за пријемне испите на факултетима са којима НИС има партнерску и програмску сарадњу. Маја Јусуфовић истакла је да је захваљујући програму „НИС шанса“ до сада 700 младих стручњака своје прво радно искуство стекло у НИС-у, док је од 2013. године преко 450 студената било укључено у програм Студентске праксе. Она је нагласила да је улагање у развој полазника у току програма, али и након њиховог завршетка и каснијег останка у компанији – део  концепта константног учења и усавршавања ком компанија тежи.

Као друштвено-одговорна компанија,  у складу са својим корпоративним слоганом „Будућност на делу“, кроз инвестирање у образовни систем НИС подржава иницијативе усмерене на унапређење и усавршавање стручних кадрова, а самим тим доприноси развоју заједнице у којој послује.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд