НИС помогао отварање новог студијског програма

На техничком факултету „Михајло Пупин“ у Зрењанину, данас је свечано обележен почетак прве године новоакредитованог студијског програма „Индустријско инжењерство у експлоатацији нафте и гаса“.

1

Нови смер представља интердисциплинарни студијски програм који је настао у оквиру сарадње са Ухтинским државним техничким универзитетом из Русије, уз подршку компаније НИС.

Новоакредитовани програм је први интердисплинарни студијски програм у Србији, који ће студентима пружити могућност да постану врхунски стручњаци за експлоатацију нафте и гаса, да се усаврашавају на факултетима у Русији и да након студија имају извеснију будућност за рад у струци.

Новоакредитовани програм је први интердисплинарни студијски програм у Србији, који ће студентима пружити могућност да постану врхунски стручњаци за експлоатацију нафте и гаса, да се усаврашавају на факултетима у Русији и да након студија имају извеснију будућност за рад у струци.У оквиру програма „Енергија знања“, компанија НИС ће подржати доласке професора и научника са Ухтинског универзитета, који ће у својству гостујућих професора држати наставу на факултету „Михајло Пупин“. Осим тога, планирана је помоћ факултету у опремању лабораторија за извођење наставе, као и могућност студентима да стекну практична знања у компанији. У школској 2014/2015 години, на нови смер је уписано укупно 50 студената, 20 буџетских и 30 самофинансирајућих.

2

Свечаном отварању студијског програма присуствовали сузаменик генералног директора НИС-а г. Андреј Шибанов, градоначелник Ухте Игор Николајевич Михељ и градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, Ненад Боровчанин, државни секретар у Министарству омладине и спорта, проф. др Драгослав Петровић из Покрајинског секретаријата за науку и технолошки развој, ректор Новосадског универзитета прф. др. Мирослав Весковић,декан Техничког факултета „Михајло Пупин“ проф. др Милан Павловић, бројни професори и студенти.

„Иако окренута бизнису, НИС је пре свега друштвено одговорна компанија, чији је програм „Енергија знања“ до сада пружио прилику великом броју талентованих и вредних школараца и студената, а школама и факултетима низом пројеката створио најбоље услове за рад. Компанија је посебно заинтересована за подршку студентима који се баве природним наукама, поготово младим инжењерима за нафту и гас, који су неопходни НИС-у“, рекао је Андреј Шибанов.

НИС-ов корпоративни програм „Енергија знања“ подразумева сарадњу компаније са основним и средњим школама и универзитетима у Србији, у оквиру кога реализује бројне пројекте који укључују стипендирања, опремања учионица, лабораторија и кабинета, сарадњу са Истраживачком станицом „Петница“, као и организовање и подршку бројним научним манифестацијама.

Контакт:

Прес служба
(011) 313 0116
Милентија Поповића 1, 11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд