НИС потписао Меморандум о сарадњи са Универзитетом „Лобачевски“ из Руске Федерације

Представници компаније НИС и Универзитета „Лобачевски“ из Нижњег Новгорода у Руској Федерацији потписали су Меморандум о стратешкој сарадњи у области образовања, развоја научних истраживања и размене знања.

У име компаније НИС Меморандум је потписао Андреј Шибанов, заменик генералног директора и директор Функције за организациона питања, а у име Универзитета „Лобачевски“ ректор Јевгениј Владимирович Чупрунов.

Меморандумом о сарадњи између НИС-а и Универзитета „Лобачевски“ је предвиђена подршка одржавању међународне олимпијаде из руског језика коју организује НИС, као и при обезбеђивању стипендија за школовање најбољих учесника те манифестације на Универзитету из Русијe. Такође, биће успостављена сарадња на промовисању образовања на руском језику и учења руског језика у Србији. Према споразуму, представници НИС-а ће бити гостујући предавачи на Универзитету „Лобачевски“, док ће студенти те високошколске институције моћи да учествују у програмима НИС-а намењеним младима. Студенти и постдипломци Универзитета „Лобачевски“ који су из Србије биће примљени на стажирање у НИС-у.

Размена знања између две стране биће посебно реализована у оквиру корпоративног програма компаније НИС „Енергија знања“ који подразумева партнерство са образовним институцијама са циљем унапређења услова за образовање и школовање младих стручњака. Компанија НИС је до сада потписала 46 споразума са домаћим и међународним научним и образовним установама.

Поред НИС-а, представници Универзитета „Лобачевски“ потписали су Меморандум о сарадњи са Универзитетом у Новом Саду. Такође су потписани споразуми о сарадњи између Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду и Филолошког факултета Универзитета „Лобачевски“, Педагошког факултета у Сомбору Универзитета у Новом Саду и Филолошког факултета Универзитета „Лобачевски“, Технолошког  факултета Универзитета у Новом Саду и Хемијског факултета Универзитета „Лобачевски“.

Национални истраживачки Државни универзитет „Н. И. Лобачевски“ основан је 1916. године. Данас је Универзитет „Лобачевски“ светски призната образовна установа и један од најбољих руских универзитета класичног типа и највећих научних, иновационих и културних центара Русије. Универзитет је члан Европске асоцијације универзитета (EUA) и тесно сарађује са Руском академијом наука и највећим високотехнолошким међународним компанијама.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд