НИС представио полугодишње резултате пословања на Београдској берзи

НИС је данас на Београдској берзи представио резултате пословања за првих шест месеци 2017. године. Резултате је стручној јавности представио Антон Фјодоров, заменик генералног директора, директор Функције за финансије, економику, планирање и рачуноводство НИС-а.

НИС је данас на Београдској берзи представио резултате пословања за првих шест месеци 2017. године.

Фјодоров је инвеститорима представио све параметре у пословању НИС Групе у првом полугодишту текуће године и том приликом истакао да је остварена нето добит у износу од 12,4 милијарди динара, што је чак четири пута више у односу на исти период прошле године.

Посебно су истакнути резултати мера оперативне ефикасности, захваљујући којима су побољшани резултати пословања, а истовремено остварене уштеде. Показатељ EBITDA је у поређењу са прошлогодишњим резултатом за 71 одсто виши и износи 22,5 милијарде динара, a управо је ефекат програма мера за повећање оперативне ефикасности на овај показатељ у овом извештајном периоду износио 2,8 милијарди динара. Такође, директор Функције за финансије, економику, планирање и рачуноводство је истакао да је НИС за првих шест месеци текуће године инвестирао 10 милијарди динара, што је девет одсто више него у првих 6 месеци претходне године.

Након презентације резултата, г. Фјодоров је разговарао са представницима стручне јавности и одговарао на бројна питања.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд