НИС представио резултате пословања за 2016. годину на Београдској Берзи

НИС група представила је данас стручној јавности на Београдској Берзи резултате пословања за 2016. годину.

НИС група представила је данас стручној јавности резултате пословања за 2016. годину на Београдској Берзи

Резултате је представио заменик генералног директора и директор Функције за финансије, економику, планирање и рачуноводство Антон Фјодоров. Том приликом је истакнуто да је  у 2016. години НИС Група остварила нето добит од 15 милијарди динара, што је 3 одсто више него прошле године.

Инвеститори  и брокери су упознати  да је у 2016. години у сегменту истраживања и произвoдње компанија успела да оствари планирани обим производње угљоводоника, уз истовремено повећање резерви за 3,4%, док је укупан обим прераде нафте повећан за један одсто у односу на 2015. годину.

Резултате је представио заменик генералног директора и директор Функције за финансије, економику, планирање и рачуноводство Антон Фјодоров.

Фјодоров је истакао да је НИС Група успешно наставила да спроводи програм повећања оперативне ефикасности у свим областима пословања, чији је ефекат у 2016. године износио 8,6 милијарди динара.

На крају презентације истакнути су и планови  за 2017. годину, односно да ће НИС наставити са улагањима у области истраживања и производње у циљу повећања  ресурсне базе, док ће у  области прераде бити настављена реализација друге фазе модернизације прерађивачких капацитета и пројеката који су усмерени на повећање оперативне и енергетске ефикасности. Када је реч о промету , наведено је да НИС планира даљи развој малопродајне мреже у Србији и земљама региона, као и диверсификацију бизниса у области Енергетике.

Након презентације, директор Функције за финансије, економику, планирање и рачуноводство је одговарао на бројна питања стручне јавности.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд