НИС школује двадесеторо младих у Русији

У згради НИС-а у Новом Саду, јуче је двадесеторо младих стипендиста потписало уговоре о школовању у Руској Федерацији. Компанија НИС ове године стипендира двадесет талентованих и успешних матураната из целе Србије, који ће школовање наставити на универзитетима за нафту и гас „Губкин“ у Москви и „Горни“ у Санкт Петербургу.

НИС-ова стипендија за студије у иностранству обухвата трошкове школовања за све године студија, смештаја, превоза, медицинског осигурања, као и месечну новчану суму. Студенти, са друге стране, имају обавезу да вредно уче, полажу испите у року и са добрим просеком. Након завршетка студија, сви ће имати обезбеђена радна места у НИС-у.

Након завршетка студија, сви ће имати обезбеђена радна места у НИС-у.

Програм школовања српских матураната у Русији почео је прошле године, када је пет талентованих ученика добило прилику да студира на универзитетима у Москви и Санкт Петербургу. Велики успех који су студенти остварили, мотивисао је компанију да ове године повећа број стипендиста.

Потписивање уговора
Потписивање уговора

„Одлучили смо да ове године повећамо број стипендиста због сјајног резултата наших студената, који су све испите положили са највишим оценама. Овим потезом, компанија излази у сусрет талентованој и вредној деци, која добијају прилику да стекну најквалитетније образовање. НИС са друге стране, добија стручан кадар“, изјавила је Снежана Лакићевић, менаџер НИС-а за сарадњу са универзитетима.
Стипендирање студената и средњошколаца одвија се у оквиру НИС-овог програма „Енергија знања“, којим компанија остварује сарадњу са универзитетима и средњим школама.

Контакт:

Прес служба
(011) 313 0116
Милентија Поповића 1, 11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд