НИС традиционално шесту годину уз ФЕСТ

НИС је шесту годину за редом генерални спонзор 43. ФЕСТ-а, највеће и најугледније међународне филмске смотре у овом делу Европе који се у Београду одржава од 27. фебруара до 8. марта. Компанија у склопу корпоративног програма друштвене одговорности „Култура без граница“ подржава ФЕСТ у циљу доприноса квалитету културне и уметничке продукције, очувања културне баштине, као и охрабрења младих и нових идеја и иницијатива.

Овогодишњи међународни филмски фестивал одржава се под слоганом „Ту смо! У сазвежђу победника“, а предвиђено је да буде приказано 90 премијерних филмова и преко 250 пројекција. Филм који ће ове године свечано отворити фестивал је „Сен Лоран“ , редитеља Бертрана Бонелоа, који је премијерно приказан у Кану.

ФЕСТ ће ове године доделити и специјалне награде , а награду за изузетан допринос филмској уметности биће додељена једном од највећих руских редитеља Александару Сокурову, у чију част ће биће одржани омаж програми у Југословенској кинотеци, најављено је на данашњој конференцији за новинаре у Скупштини града Београда.

Контакт:

Прес служба
011 313 0116
011 205 8490
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд