НИС и у 2015. наставља да подржава развој локалних заједница

Потписивањем споразума са десет општина и градова у којима НИС остварује делатност, започео је процес расподеле средстава кроз систем јавног конкурса.

NS 1

Кирил Кравченко, генерални директор НИС-а и представници десет градова и општина у Србији потписали су данас споразуме о стратешкој сарадњи на основу којих ће НИС наставити да улаже у развој локалних заједница кроз програм „Заједници заједно“.

Према потписаним споразумима, за најбоље пројекте са територија Новог Сада, Зрењанина, Панчева, Ниша, Чачка, Кикинде, Кањиже, Новог Бечеја, Србобрана и Житишта НИС ће издвојити више од 90 милиона динара.

НИС већ седму годину заредом спроводи програм подршке локалној заједници, на који могу да се пријаве установе и непрофитна удружења са пројектима из области спорта, културе, науке, заштите животне средине и помоћи социјално угроженим категоријама.

NS2

Од 2009. године НИС је реализовао више од 600 пројеката који су одабрани са циљем да допринесу побољшању свакодневног живота у локалној заједници. У ове пројекте НИС је до сада уложио готово 800 милиона динара.

О избору пројеката одлучује комисија, коју чине представници НИС-а, локалних самоуправа, као и угледне личности из локалних заједница. Оно што је новина у овогодишњем избору пројеката је увођење могућности гласања локалног становништва путем интернета за пројекте у њиховом граду, тј. општини. Такође, ове године могућност да се укључе у програм имаће и институције од друштвеног значаја јер је приоритет овогодишњег конкурса подизање квалитета пројеката.

NS3

Осим програма „Заједници заједно“, НИС кроз бројне друге пројекте улаже у развој друштва, а пре свега у младе. Тако је кроз програм „Енергија знања“ у образовање и младе таленте до сада уложено готово 200 милиона динара. Захваљујући пројекту запошљавања младих „НИС шанса“, у компанији је у протекле три године запослено више од 660 младих академаца и матураната средњих техничких школа, без радног искуства. У овај пројекат компанија је до сада уложила преко 360 милиона динара.

Детаљније информације у вези са конкурсом:

Јавни конкурс ће трајати од 5. фебруара до 26. фебруара и сва удружења грађана и друге установе из 10 локалних заједница и града Београда који се придружио програму прошле године, моћи ће да конкуришу са пројектима из области спорта, културе, заштите животне средине, науке и помоћи социјално угроженим групама. Услови и пропозиције јавног конкурса биће објављени на сајту www.zajednicizajedno.nis.eu, а заинтересовани могу слати своје предлоге на мејл адресу zajednicizajedno@nis.eu или се пријавити на сајту. Резултати конкурса ће бити објављени до 8. маја 2015. године.

Контакт:

Прес служба
011 313 0116
011 205 8490
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд