НИС у медијима

фебруар 2018.

20.02.2018. | Biznis Magazin

Значај програма „Енергија знања“ коју спроводи НИС

Бизнис магазин објавио је текст на тему значаја програма Енергија знања који спроводи компанија НИС. Након пет година, млади стручњаци, стипендисти НИС-а, већ су своје знање преточили у искуство и путем овог НИС-овог јединственог програма добили могућност да напредују у каријери. Што се тиче програма „Енергија знања“, само неки од резултата петогодишњег постојања програма „Енергија знања“ су скоро 50 опремљених кабинета, лабораторија и учионица у градовима широм земље, додељених стипендија за 90 младих талената, организација 33 олимпијаде знања из физике, хемије, математике и руског језика,“. Овај јединствен програм покренут је 2012. године и тако постао један од пионира у сарадњи привреде и знања. Такође, за допринос образовања у Србији, НИС прва компанија у Србији која је добила „Светосавску награду“ коју додељује Министарство образовања, науке и технолошког развоја.

biznis_magazin_značaj programa Energija znanja

септембар 2017.

01.09.2017. | Магазин "Нова Економија"

Младост и знање освајају свет

Магазин „Нова економија“ објавио је текст о успеху младих српских ученика на међународним олимпијадама знања из физике, математике и хемије, уз подршку компаније НИС. Како се у тексту наводи, ученици који су представљали Србију на међународним такмичењима изабрани су на домаћим олимпијадама знања које су организоване уз подршку компаније НИС. Компанија већ пет година кроз свој програм „Енергија знања“ улаже у развој образовања и науке у Србији и пружа подршку младим талентима који наступају на међународним такмичењима. У прилог томе говори и чињеница да је НИС у 2016. постао прва компанија добитник престижне „Светосавске награде“ за допринос образовању у Србији.

НИС а.д. Нови Сад

јануар 2017.

08.01.2017. | Портал New Europe

Између конкурентности и одговорности

New Europe, један од најутицајнијих EУ магазина, објавио је ауторски текст Надежде Кокотовић, шефа кабинета генералног директора и представника НИС-а у Бриселу. Тема текста је одговорност који велике компаније имају према заједницама и привредама у којима послују, као и важност одрживог развоја, пута који је изабрала и наша компанија.

Текст је објављен на порталу New Europe 08.01.2017.

Чланак на српском језику можете прочитати овде.

новембар 2016.

08.11.2016. | Портал b92.net

Председник Николић одликовао Александра Дибаља

Медији извештавају да је председник Србије Томислав Николић златном медаљом за изузетне заслуге у повезивању и јачању културних и привредних веза Руске Федерације и Републике Србије, одликовао Александра Дибаља, члана Управног одбора Гаспром њефта и заменика генералног директора ове компаније за корпоративне комуникације.

НИС а.д. Нови Сад

септембар 2016.

16.09.2016. | Дневне новине "Блиц"

Донација НИС-а Клиничком центру Војводине

Медији преносе вест да су запослени НИС-а, у оквиру хуманитарне акције “Будућност се пише срцем”, својим средствима омогућили набавку савремених ултразвучних дијагностичких апарата за породилиште “Бетанија” у оквиру Клиничког центра Војводине у Новом Саду. Тихомир Вејновић, управник Клинике за гинекологију и акушерство Клиничког центра Војводине, је на свечаности поводом уручења донације изјавио да је ово знак велике хуманости и доброте људи који су издвојили своја средства да би помогли у праћењу порођаја преко 6.500 породиља сваке године на овој клиници. Наводи се изјава Сање Лубардић, директорке Функције за односе са јавношћу и комуникације НИС-а, која је истакла да су запослени и компанија овом акцијом показали да истински брину о заједници у којој НИС послује, а посебно о најмлађима који су будућност наше земље. Запослени НИС-а, Богдан Баста је изјавио да ће радници НИС-а наставити са оваквим акцијама и изразио наду да ће се у Србији рађати више деце.

НИС а.д. Нови Сад

август 2016.

16.08.2016. | Дневне новине "Данас"

Гаспром њефт финансира осликавање Храма Светог Саве

Медији преносе вест о потписивању Уговора о донацији, којим компанија „Гаспром њефт“ донира четири милиона евра за унутрашње осликавање Храма светог Саве. Уговор су потписали председник Главног одбора Друштва за подизање Храма Светог Саве на Врачару, председник Србије Томислав Николић, патријарх српски Иринеј, Александар Дибаљ, заменик генералног директора Гаспром њефта и Манана Валентиновна Попова, у име Московског међународног фонда за пружење помоћи УНЕСКО. „Гаспромњефт“ ће финансирати израду унутрашње декорације куполе Храма у оквиру програма подршке пројекти¬ма у области културе и очувања историјског наслеђа Србије. Председник Србије Томислав Николић је захвалио на помоћи руској држави и компанији „Гаспром њефт“, истакавши да је то братска, пријатељска и хришћанска помоћ. Патријарх српски Иринеј је истакао да је донација симбол руско-српког пријатељства и цемент нашег народног јединства, те да ће Храм светог Саве бити пример хришћанске православне уметности.“Наводи се изјава Александра Дибаља, да „Гаспром њефт“ није само највећи инвеститор у српску привреду, већ и да помаже очување културног и историјског наслеђа српског народа.

НИС а.д. Нови Сад

јул 2016.

20.07.2016. | "Бизнис Магазин"

Улагање компанијског профита у развој друштва

Месечник Бизнис Магазин објавио је текст на тему одрживог развоја и како компаније улажу од свог профита у развој друштва. Као добар пример наводи се компанија НИС, где је наведено да је  компанија крајем јуна представила свој Извештај о одрживом развоју за 2015. годину, што је шести пут по реду. У тексту се наводи да НИС у заједницу улаже путем пет корпоративних програма – „Енергија спорта“ „Култура без граница“ „Енергија знања“, „Хуманитарне активности“ и „Заједници заједно“, као и да је кроз те програме  у заједницу током 2015. године уложено више од 400 милиона динара. У тексту се преноси и изјава генералног директора НИС-а Кирила Кравченка који је између осталог навео да је подршка заједници кроз друштвено одговорне пројекте заправо стратешко опредељење његове компаније.

НИС а.д. Нови Сад
04.07.2016. | "Financial Times"

Пословање у складу са одрживим развојем

У српском издању Financial Times објављен је текст на тему пословања комопанија у складу са одрживим развојем, у коме је као позитиван пример представљено да НИС последњих година предњачи у области одрживог пословања и извештавања јавности. Како се у тексту наводи, компанија НИС представила је Извештај о одрживом развоју за 2015. годину и такву праксу негује још од 2010. На представљању извештаја за 2015. речено је да НИС своју стратегију одрживог развоја базира на четири стуба, а то су економски показатељи, људски ресурси, одговорност према заједници и заштита животне средине. Пренета је изјава Кирила Кравченка, генералног директора НИС, у којој је наведено да је одрживи развој стратешко опредељење компаније.

NIS a.d. Novi Sad

јун 2016.

23.06.2016. | Магазин "НИН"

Залог за будућност

Магазин НИН објавио је текст на тему стручне праксе коју су студенти Техничког факултета „Михајло Пупин“ из Зрењанина обавили на Ухтинском државном универзитету у Русији, уз подршку компаније НИС. Реч је о 11 студената прве генерације са новоакредитованог смера Индустријско инжењерство у експлоатацији нафте и гаса на зрењанинском Техничком факултету, чије је оснивање иницирала компанија НИС пре две године. Како се у тексту између осталог наводи, уговор о пословно-техничкој сарадњи компаније НИС Гаспромњефт са Техничким факултетом из Зрењанина који припада Универзитету у Новом Саду, потписан је у јулу 2013. године, а у марту наредне године потписан је и уговор са Ухтинским државним техничким универзитетом.

НИС а.д. Нови Сад

мај 2016.

20.05.2016. | Бизнис Магазин

Пословање нафтних компанија у првом тромесечју 2016 године

Бизнис Магазин објавио је текст на тему резултата пословања великих нафтних компанија у првом кварталу 2016. године. Како се у тексту наводи, криза која је тај сектор погодила половином 2014. године прелила се и у ову годину,па нафташе очекује изазовно пословно раздобље. Као позитиван пример компаније која је упркос кризи наставила са инвестицијама, поменут је НИС. У прва три месеца ове године, компанија је укупно уложила 4,6 милијарди динара, највише у истраживање и производњу нафте и гаса, а да је истовремено успела да повећа укупан промет нафтних деривата за 4 одсто, повећа учешће на малопродајном тржишту Србије за 2 одсто и повећа промет у иностраним активама за чак 36 одсто у поређењу са првим тромесечјем 2015. годином. У тексту су поменути и примери великих нафтних компанија које су прво тромесечје 2016. завршили са слабијим резултатима него пре годину дана као што су British Petroleum (BP) ENI , INA , Royal Dutch Shell,  Statoil, ExxonMobil, Total.

Biznis magazin
20.05.2016. | Магазин "Печат"

Акција “Спортом против насиља” у школама Србије

Лист Печат објавио је текст на тему акције „Спортом против насиља“, коју компанија НИС заједно са Тениским савезом Србије, Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Министарством омладине и спорта, спроводи се већ трећу годину заредом у којој је учествовало преко 20.000 деце из целе Србије. Под слоганом “Будућност на делу” НИС је, као друштвено одговорна компанија активно укључена у ову акцију чији је циљ промоција здравог живота и афирмација младих талената.

Sportom protiv nasilja

април 2016.

10.04.2016. | Дневне новине "Вечерње новости"

Интервју Александра Дибаља члана УО Гаспромњефа за „Новости“ о донацији  Храму  Светог Саве

Новине „Вечерње новости“ објавиле су интервју са Александром Дибаљем, чланом УО Гаспромњефта, који је говорио о донацији Храму Светог Саве. Дибаљ је том приликом нагласио да ће износ од четири милиона евра, који је Гаспромњефт издвојио за завршетак радова на Храму, бити намењен за техничке радове на мозаику куполе, укупе површине 1.230 квадратних метара. У интервју је истакнуто да контролу над квалитетом и усклађеношћу извођених радова са изабраним уметничким решењем компанија Гаспромњефт намерава да препусти кћерки компанији, НИС, која ће привући квалификоване стручњаке из области мозаичке декорације. На челу целокупног процеса биће Кирил Кравченко, генерални директор компаније НИС. Дибаљ је нагласио и да Срби и Руси имају јаке многовековне духовне везе и да се нада да ће Храм Светог Саве постати највећи споменик руско-српског пријатељства.

НИС а.д. Нови Сад

март 2016.

07.03.2016. | Новине "Спорт"

НИС отворена школа тениса на Дејвис купу

Медији преносе вест да су током трајања Дејвис купа који се одржао у Београду, компанија НИС и Тениски савез Србије организовали тродневну „НИС отворену школу тениса”. Деца су имала прилику да науче прве кораке у тенису уз помоћ стручних тренера, а компанија НИС спроводи ову акцију у складу са својим слоганом „Будућност на делу”која има за циљ подршку дечијем и професионалном спорту, као и промовисање здравог начина живота и правилан развој младих.

НИС а.д. Нови Сад

фебруар 2016.

08.02.2016. | Дневне новине "Блиц"

Кирил Кравченко први на листи најмоћнијих странаца у Србији

 Дневни лист Блиц је и ове године објавио листу 50 најмоћнијих странаца у Србији. На првом месту листе 50 најмоћнијих странаца  налази се  Кирил Кравченко, генерални директор НИС-а. Како се наводи, на месту генералног директора компаније НИС Кравченко се налази од 2009. Под његовим руководством, а у сарадњи стратешких партнера Гаспром њефта и Владе Србије, НИС је трансформисан из националне нафтно-гасне компаније у успешан регионални енергетски холдинг. Упркос наглом паду цена нафте на светском тржишту у протеклих годину и по дана, НИС је захваљујући  квалитетном управљању остао успешна компанија. Истиче се и да је одржана профитабилност пословања и да је НИС је остао највећи буџетски давалац у земљи и пуни преко 15 одсто буџета Србије.

НИС а.д. Нови Сад

децембар 2015.

31.12.2015. | "Вечерње новости"

Интервју генералног директора НИС-а Кирила Кравченка за „Вечерње новости“

НИС а.д. Нови Сад
09.12.2015. | Часопис компаније Гаспром Експрот " Blue Fuel"

Гориво будућности из Србије

Часопис компаније Гаспром Експорт „Blue Fuel“ објавио је текст у коме се наводи да је компанија НИС, чији је већински власник руска компанија Гаспром њефт, 2014. године пустила у рад прво постројење оспособљено за припрему и компримовање природног гаса (КПГ) за потребе индустријских потрошача, а од августа ове године компанија је отворила и прву малопродајну јединицу са понудом КПГ као моторног горива намењеног путничким и лаким теретним возилима. Увођењем компримованог природног гаса у велепродајни и малопродајни систем, НИС не само непосредно доприноси повећању енергетске ефикасности, већ и унапређује политику одрживог развоја и управљања животном средином, што је у складу са најстрожим директивама Европске Уније које подстичу ограничење и постепено циљно смањење емисије штетних гасова у атмосферу.

НИС а. д Нови Сад

новембар 2015.

23.11.2015. | Дневне новине "Данас"

НИС-у награда за најбоље односе са инвеститорима за 2015.

У оквиру 14. Међународне конференције Београдске Берзе , компанија НИС добила је признање за најбоље односе са инвеститорима у 2015. години. У конкуренцији са 11 компанија из Србије и региона које су учествовале у избора, НИС је добио највишу оцену. У име компаније НИС, награду је примила Јелена Миљуш, руководилац Службе за односе са инвеститорима.

НИС а.д. Нови Сад
06.11.2015. | Магазин "Печат"

Учешће компаније НИС на српско-руском форуму у Мокви

Магазин Печат објавио је вест у којој се наводи да је на српско-руском пословном форуму одржаном у Москви, у склопу посете политичко-привредне делегације из Србије Русији, поред 120 предузећа из Србије и 100 из Русије учествовала је и компанија НИС. Посебну пажњу учесника изазвало је обраћање Кирила Кравченка, генералног директора НИС-а који је представио компанију, али и потенцијале српске привреде, у циљу даљег унапређења развоја српско-руске сарадње. Директор НИС-а Кирил Кравченко истакао је да је компанија данас највећа компанија у Србији и међу првих десет у Југоисточној Европи. Истакнуто је да је од доласка Гаспром њефта у ову компанију уложену 2,5 милијарди евра.

НИС а.д. Нови Сад

септембар 2015.

28.09.2015. | Курир- "Financial Times"

Како ће енергетска политика ЕУ утицати на нафтну привреду региона

Лист Курир , у специјалном издању „Financial Times“ објавио је текст на тему недавно одржане панел-дискусије у Привредној комори Србије под називом „Утицај енергетске и климатске полити¬ке Европске уније на нафтну привре¬ду у југоисточној Европи“ у организацији Националног нафтног комитета, а уз подршку компаније НИС. Учесници панел-дискусије били су представници Енергетске заједнице, Међународне агенције за енергетику, Владе Србије и највећих нафтних компанија које послују у земљама југоисточне Европе, међу којима је и компанија НИС.

НИС а.д. Нови Сад
10.09.2015. | Дневне новине "Вечерње новости"

НИС је најбоља српска фирма према традиционалној ранг-листи Deloitte „Топ 500“

НИС се од свих српских компанија најбоље пласирао на традиционалној ранг-листи Топ 500 компанија у централној Европи, ревизорско-консултантске куће Deloitte. На листи 50 најуспешнијих компанија из енергетског сектора у централној Европи, НИС је заузео 34. место, док је на листи „Топ 500 компанија“ задржао 63. позицију са прошлогодишњим оствареним прихоима од продаје од 2,19 милијарде евра. Друга најбоље пласирана компанија из Србије је Електропривреда Србије, која је на листи “Топ 50 енергетских компанија” рангирана на 39. месту, а на листи “Топ 500” заузела је 88. место.

НИС а.д. Нови Сад

август 2015.

28.08.2015. | Магазин "САТ Плус"

ТАГ уређаји на НИС Петрол и GAZPROM бензинским станицама

Специјалозовани часопис САТ објавио је вест да се на НИС Петрол и GAZPROM бензинским станицама могу купити ТАГ уређаји за електронску наплату путарине. Како се у тексту наводи, уз куповину ТАГ уређаја коришћењем Супер картице потрошачи на поклон добијају литар НИСОТЕЦ АУТО ГЛАСС ЛЕТЊИ 1л течности за прање ветробраних стакала и 40 бодова на супер Картици.

НИС а.д. Нови Сад
27.08.2015. | Магазин "Недељник"

12.000 деце прошло „НИС отворену школу тениса“

Лист Недељник објавио је текст на тему програма који заједно спроводе НИС и тениски савез Србије под називом „НИС отворена школа тениса“. Ова акција већ четири године заредом одржава се у градовима широм Србије, а до сада је учеаствовало више од 12.000 деце. Школа је намењена деци и реализује се у оквиру НИС-ове корпоративне стратегије „Будућност на делу“, с циљем да промовише здрав живот, да пружи подршку дечјем, али и професионалном спорту, као и развоју младих.

НИС а.д. Нови Сад
21.08.2015. | Дневне новине "Данас"

Ниже цене горива за пољопривреднике

У сусрет предстојећим пољопривредним радовима, компанија НИС је покренула акцију „Агро викенд“ у оквиру које потрошачи могу да остваре додатне попусте приликом куповине гасног уља 0,1. Промотивна акција се спроводи на 146 НИС Петрол бензинских станица широм Србије, сваког викенда, суботом и недељом и траје до 15. новембра. Поред попуста на дизел горива евро пет квалитета, уз НИС Агро картицу пољопривредници остварују попуст од 15 одсто на асортиман Нисотек уља и мазива, као и на одабрану робу широке потрошње.

НИС а.д. Нови Сад
20.08.2015. | Магазин "НИН"

НИС пустио у рад мини електрану у Сиракову

Недељник „НИН“ објавио је вест у којој се наводи да је компанија НИС пустила у рад мини електрану за производњу електричне и топлотне енергије на нафтно-гасном пољу у Сиракову, у близини Великог Градишта. Вредност инвестиције је два милиона евра, а укупна снага новог постројења два мегавата. На овом нафтно-гасном пољу се сада производи укупно три мегавата електричне енергије, с обзиром на то да је на овом подручју нпе две године пуштена у рад и прва НИС-ова електрана снаге једног мегавата.

НИС а.д. Нови Сад
06.08.2015. | Магазин "Недељник"

Успех младих математичара и хемичара уз подршку компаније НИС

Лист „Недељник“ објавио је текст на тему успеха младих математичара и хемичара из Србије који су освојили укупно осам медаља на међународним олимпијским такмичењима на Тајланду односно у Азербејџану уз подршку компаније НИС. Сарадња са универзитетима и научним институцијама само је део друштвено одговорног пословања НИС-а који се одвија под слоганом „Будућност на делу“. Компанија улаже у развој образовања и науке и пружа подршку младим талентима кроз корпоративни програм „Енергија знања“, наводи се у тексту.

НИС а.д. Нови Сад

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд