НИС улаже у подизање еколошке свести грађана

У оквиру програма друштвено-одговорног пословања „Заједници заједно“, компанија НИС подржала је пројекат Регионалног центра за таленте “Михајло Пупин“ под називом “Зелена острва за чистије Панчево“.

Стефан Деспотовић, директор Дирекције за екстерне комуникације НИС-а

Овим пројектом се доприноси успостављању интегралног система управљања комуналним отпадом и стварају се услови за смештај разврстаног амбалажног и кабастог отпада којим управља ЈКП „Хигијена“ Панчево.

На конференцији која је данас одржана поводом овог пројекта у Градској управи Града Панчева, присуствовао је Предраг Живковић, заменик градоначелника Панчева, Стефан Деспотовић из компаније НИС, представници Регионалног центра за таленте „Михајло Пупин“, ЈКП „Хигијене“ Панчево, као и многобројни партнери на пројекту.

Предраг Живковић, заменик градоначелника Панчева, захвалио се компанији НИС на подршци овом еколошком пројекту и дугогодишњој сарадњи: „Нагласио бих да се ради о 20 зелених острва са контејнерима за амбалажни и комунални отпад. Ради се о пројекту који за циљ има, поред тога што се стварају услови за здравију животну средину, и едукативну функцију, у смислу да се грађани информишу да овакав пројекат постоји, да се мења свест наших суграђана када је у питању третман отпада, а услови за то су се створили овим зеленим острвима,“ истакао је Живковић .

Предраг Живковић, заменик градоначелника Панчева

„НИС и Град Панчево имају изузетно добру дугогодишњу сарадњу. Поред пословања Рафинерије нафте Панчево, НИС је присутан у граду и путем великог броја подржаних пројеката. Истакао бих да је значај овог пројекта што осликава наш слоган „Будућност на делу“, и генерацијама које долазе оставља здравију животну средину. Могу да кажем засигурно да ће НИС и Панчево кроз друштвено одговорне пројекте наставити своју сарадњу“, изјавио је Стефан Деспотовић, директор Дирекције за екстерне комуникације НИС-а.

Компанија НИС је у пројекат “Зелена острва за чистије Панчево“ уложила близу 3 милиона динара у циљу сузбијања непрописног одлагања отпада из домаћинстава, дивљих депонија и лошег управљања отпадом. ЈКП „Хигијена“ Панчево добила је донацију од НИС-а у виду 24 велика метална контејнера за одлагање шута и другог кабастог отпада.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд