НИС уручио награде победницима Српске хемијске олимпијаде у 2019. години

Компанија НИС уручила је награде победницима Српске хемијске олимпијаде у 2019. години и ученицима који ће представљати Србију на Међународној хемијској олимпијади, која ће бити одржана у Паризу, од 21. до 30. јула ове године.

Свечаност је организована на Хемијском факултету у Београду уз присуство представника Хемијског факултета Универзитета у Београду, Српског хемијског друштва и компаније НИС.

Михаилу Милошевићу из београдске Математичке гимназије уручена је златна статуа, Игору Топаловићу из Ужичке гимназије сребрна, а Михаилу Мирковићу из Прве београдске гимназије, Александри Љубеновић из лесковачке Гимназије и Филипу Колџићу из београдске Математичке гимназије уручене су бронзане статуе.

Присутнима се обратио Вадим Смирнов, заменик генералног директора и директор Функције за односе са државним органима и корпоративне комуникације, нагласивши да НИС већ 6 година подржава Српску хемијску олимпијаду и одлазак најбољих ученика на међународно такмичење из хемије. Истакао је велике успехе које постижу српски ученици на међународним такмичењима и задовољство што компанија НИС има могућност да допринесе њиховом школовању и значајним успесима које редовно постижу.

Председница Српског хемијског друштва, Весна Мишковић Станковић, говорила је о бројним активностима Српског хемијског друштва, основаног 1897. године, које је и 9. најстарије друштво у Европи.

Професор Душан Сладић, председник Комисије за организацију Српске хемијске олимпијаде и ментор екипе хемичара, нагласио је важност концепције Српске хемијске олимпијаде, која је организована по моделу Међународне и подразумева исти тип задатака, што умногоме олакшава избор такмичара, као и њихову припрему за међународни ниво олимпијаде.

Љубодраг Вујисић, продекан за науку Хемијског факултета, такође се обратио присутнима, поручивши младим хемичарима да је част Хемијског факултета да угости младе талентоване хемичаре и да су врата овог факултета, као и сва литература, за њих увек отворена и доступна, захваљујући труду који улажу и њиховим великим успесима.

Србија на међународним хемијским олимпијадама учествује од 2012. године, а за 7 година наши ученици су освојили укупно 23 медаље. Екипу Србије на такмичењима из хемије НИС подржава од 2014. године.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд