Нови кабинет за хемију у Параћину уз подршку Гаспром њефта, НИС-а и Новак Ђоковић Фондације

У Технолошкој школи у Параћину, данас је свечано отворен кабинет за хемију, опремљен уз подршку компанија Гаспром њефт и НИС као и Новак Ђоковић Фондације.

Kабинет за хемију, опремљен уз подршку компанија Гаспром њефт и НИС као и  Новак Ђоковић Фондације.
Kабинет за хемију, опремљен уз подршку компанија Гаспром њефт и НИС као и Новак Ђоковић Фондације.

Иницијатори пројекта обнове школских лабораторија широм Србије, које су оштећене у прошлогодишњим поплавама су компаније НИС и Гаспром њефт у оквиру сарадње са Новак Ђоковић Фондацијом.

Лабораторија за хемију у Параћину је шеста по реду која је отворена у склопу овог пројекта.

До сада су отворене лабораторије у школама у општинама Обреновац, Петровац на Млави, Уб, Лазаревац и Свилајнац, а до краја године биће отворена још четири нова кабинета, у Крупњу, Смедеревској Паланци, Ваљеву и Шапцу – укупно десет.

Део средстава за реконструкцију хемијске лабораторије у Технолошкој школи у Параћину обезбедио је Синдикат НИС-а.

„Заједнички циљ Гаспром њефта и НИС-а, као и Новак Ђоковић Фондације је улагање у образовање, како бисмо младима пружили могућност за квалитетан и перспективан развој, а то приказује и наш слоган – Будућност на делу“, изјавио је приликом отварања лабораторије Горан Такић, председник Синдиката НИС-а.

Takic

Гаспром њефт и НИС и запослени ових компанија, сакупили су новчана средства у износу од 30 милиона динара, као знак солидарности са становништвом насељеном у подручјима која су страдала у поплавама . Сакупљена новчана средства су усмерена на реконструкцију школских лабораторија.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд