Обновљен кабинет за хемију у Свилајнцу у оквиру сарадње НИС, Гаспром њефт-а и Новак Ђоковић фондације

Пета лабораторија која је реновирана средствима компанија НИС и „Гаспром њефт", а уз помоћ Новак Ђоковић фондације, свечано је отворена данас у Гимназији у Свилајнцу.

slika 1

Овај хемијски кабинет је обновљен у оквиру заједничког пројекта реновирања школских лабораторија за физику и хемију у школама оштећеним у прошлогодишњим поплавама у Србији. НИС, „Гаспром њефт“ и Новак Ђоковић фондација претходно су обновили и опремили четири лабораторије, у општинама Обреновац, Петровац на Млави, Уб и Лазаревац. До краја године биће отворено још пет нових школских кабинета – у Крупњу, Смедеревској Паланци, Ваљеву, Шапцу и Параћину.

slika 2

Новчани износ донације који су у ову сврху обезбедиле НИС и „Гаспром њефт“ износи више од 30 милиона динара, а у акцију прикупљања средстава за помоћ становништву са поплављених подручја били су укључени и запослени ове две компаније.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд