Одбор директора НИС-а размотрио Квартални извештај о пословању у првом кварталу 2016. године и прогнозу пословања до краја године

Одбор директора НИС-а одржао је седницу на којој је усвојио Одлуку о разматрању Кварталног извештаја за прво тромесечје 2016. године и прогнозу до краја године.

НИС је, упркос неповољним макроекономским трендовима, у првом кварталу 2016. године остварио нето добит од 261 милион динара, што је највећим делом резултат доследног спровођења мера за повећање оперативне ефикасности. У истом периоду је за инвестиције издвојено 4,6 милијарди динара и то највише у област истраживања и производње нафте и гаса. До краја године ће у фокусу остати даље повећање оперативне ефикасности, али уз истовремени развој најважнијих инвестиционих пројеката.

Такође, на седници је усвојена и Одлука о разматрању Извештаја о постинвестиционом мониторингу пројеката НИС-а у Србији и иностранству на дан 31. децембра 2015. године. НИС је од 2009. године, када је „Гаспром њефт“ преузео већински пакет акција компаније, до краја 2015. године, укупно у развој бизниса инвестирао 238 милијарди динара. Највећи пројекат била је модернизација прерађивачких капацитета НИС-а, која је укључила изградњу Комплекса за благи хидрокрекинг и хидрообраду (MHC/DHT) у Рафинерији нафте у Панчеву.

Вадим Јаковљев, председник Одбора директора НИС-а, је изјавио:

— НИС наставља одрживи развој, упркос знатним променама у макроекономској ситуацији. Политика менаџмента НИС-а која је усмерена на повећање оперативне ефикасности и мере штедње у свим сегментима пословања доприноси очувању профитабилности компаније и даљем развоју кључних инвестиционих пројеката. Сигуран сам да ће професионализам менаџмента компаније, као и ефикасан систем управљања бизнисом омогућити НИС-у да и у наредном периоду успешно одговори на актуелне изазове тржишта.

 

 

 

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд