Одржана Српска математичка олимпијада за ученике средњих школа, уз подршку НИС-а

Српска математичка олимпијада за ученике средњих школа у 2018/2019. школској години одржана је у периоду од 5-6. априла 2019. године. Компанија НИС је и ове, као и протеклих 6 година, подржала организацију српске математичке олимпијаде, на којој је ове године учествовало 34 ученика.

Ученике су приликом отварања олимпијаде поздравили Срђан Огњановић, директор Математичке гимназије, Војислав Андрић, председник Друштва математичара Србије, Бојан Башић, ванредни професор Природно-математичког факултета Универзитета у Београду и вођа српских тимова на међународним математичким олимпијадама.

На дводневном такмичењу првих шест ученика, победника Српске математичке олимпијаде за ученике средњих школа, пласирала су се на Балканску математичку олимпијаду, која ће се ове године одржати у Кишињеву (Молдавија) од 30. априла до 5. маја. Представници Србије на овој олимпијади биће ученици Математичке гимназије: Јелена Иванчић, Павле Мартиновић, Алекса Милојевић, Милош Милићев, Јован Торомановић и Владимир Виктор Мирјанић.

Поред Српске математичке олимпијаде, НИС пружа подршку и учешћу математичке екипе Србије на међународним такмичењима у 2019. години, Балканској математичкој олимпијади, као и Међународној математичкој олимпијади, на која одлазе најуспешнији ученици са националних олимпијада.

Овогодишња Међународна математичка олимпијада ће бити одржана у Бату (Велика Британија) од 11. до 22. јула. Екипа која ће представљати Србију на Међународној математичкој олимпијади биће дефинисана на додатном изборном такмичењу крајем маја, а за место такмичара и представника математичког тима Србије такмичиће се 12 најбоље пласираних ученика са Српске математичке олимпијаде.

Националне и међународне олимпијаде знања из природних наука компанија НИС подржава од 2013. године. У сарадњи са стручним и научним друштвима, НИС је до сада подржао 34 српске и међународне олимпијаде знања из физике, математике и хемије. Уз подршку НИС-а, преко програма „Енергија знања“, српски олимпијци су до сад освојили укупно 77 медаља на међународним олимпијадама из природних наука, од којих чак 31 на међународним такмичењима из математике.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд