Орден за промоцију руског језика и повезивање руских и српских образовних институција

Директор Руског центра науке и културе Россотрудничество и заменица министра иностраних послова Руске Федерације Елеонора Митрофанова, приликом свог боравка у Београду, јуче је у просторијама Руског Дома уручила Снежани Лакићевић престижни Орден Россотрудничества за пријатељство и сарадњу у промоцији руског језика, културе и повезивање руских и српских образовних институција.

У образложењу је истакнуто да је, реализујући програм „Енергија знања“, Снежана Лакићевић,  саветник за односе с јавношћу и комуникације  у Функцији за спољне везе, односе са државним органима и ПР допринела успостављању и покретању Олимпијаде из руског језика и ширењу интересовања за руски језик и културу. За готово шест година, колико НИС реализује програм „Енергија знања“, подржано је образовање десетине хиљада деце, ученика и студената, а прва генерација српских студената, стипендиста НИС-а, у јуну је дипломирала на најпрестижнијим универзитетима у Руској Федерацији и од септембра ће бити млади инжењери запослени у нашој компанији.

Поводом доделе Ордена, Снежана Лакићевић, је истакла:

– Искрено се захваљујем на овом неочекиваном и за мене веома драгом и великом признању. Захваљујем се Руском дому и госпођи Надежди Кушченковој на подршци и сарадњи. Захваљујем се и мојој Компанији, НИС-у, зато што је препознала важност образовања и подстицања младих да уче и напредују, зато што је допринела унапређењу инфраструктуре у образовним и научним институцијама широм Србије и уложила више од 5 милиона евра за стварање бољих услова за рад и развој наших ученика и студената. Поносна сам на наш програм, на све колеге из НИС-а, које су заједно са мном допринеле да „Енергија знања“ постане препознатљив пројекат који пружа подршку најбољим младим људима Србије – рекла је Снежана Лакићевић.

Истовремено, патријарх српски Иринеј уручио је орден Царице Милице, заменици министра спољних послова Руске Федерације Елеонори Митрофановој, за њен допринос пријатељству два народа.

Испред НИС-а свечаности у Руском дому присуствовао је и Вадим Смирнов, заменик генералног директора – директор Функције за спољне везе, односе са државним органима и ПР, амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин, директор Руског дома Надежда Кушченкова, старешина Подворја Руске православне цркве у Београду протојереј Виталиј Тарасјев и истакнути представници српске јавности и дипломатског кора.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд