Отворен НИС-ов савремени Архивски депо

Компанија НИС свечано је у Новом Саду отворила нови архивски простор, који по површини и савременим стандардима у уређењу, представља највећи и најмодернији објекат ове врсте у Србији.

Компанија НИС свечано је у Новом Саду отворила савремени Архивски депо
Компанија НИС свечано је у Новом Саду отворила савремени Архивски депо

Пројекат је реализован у циљу ефикаснијег пословања компаније, јер централизована архива омогућава једноставније функционисање унутар великог система, лакше издавање докумената, као и оптимизацију простора, времена и ресурса.

На овај начин је систематизована и сређена архивска грађа свих правних претходника НИС-а, целокупна архива компаније сада се налази на једној локацији, а обим архивске грађе износи 13 километара. У припреми и сређивању архивске грађе активно су учествовали запослени НИС-а. Такође, ослобођење простора у којој је НИС држао свој Архив до централизације, омогућио је компанији продају ових некретнина.

НИС је прва компанија у Србији са јединственим Архивом, урађеним по најсавременијим стандардима у овој области и у обиму већем од других компанија. Такође, НИС је спреман да пружи услуге свог Архива екстерним корисницима.

Целокупна архива компаније сада се налази на једној локацији, а обим архивске грађе износи 13 километара
Целокупна архива компаније сада се налази на једној локацији, а обим архивске грађе износи 13 километара

Нови НИС-ов Архивски депо испуњава све услове прописане законском регулативом и уређен је по најсавременијим принципима, уз поштовање свих правила HSE (Health, Safety, Environment) која подразумевају сигурну локацију, добре услове чувања архивске грађе, безбедан приступ документима и економично управљање физичким архивирањем. Архив је изграђен на локацији која је заштићена од поплава, клизишта, загађивача и околних изазивача пожара. Поред тога, НИС је развио посебан софтвер за физичко управљање Архивом, који обезбеђује висок ниво искоришћења депоа.

“Велике енергетске компаније попут НИС-а у свом пословању стварају велике количине архиве која уједно представља културно наслеђе од великог значаја за једно друштво. Како је НИС компанија која инсистира на одговорном понашању у свим аспектима пословања, после улагања у велике стратешке пројекте дошло је време да се учине и озбиљни напори на сређивању Архива. Желео бих да се захвалим свим запосленима НИС-а који су учествовали у овом пројекту“, рекао је Андреј Шибанов, заменик генералног директора НИС-а.

Свечаном отварању НИС-овог Архива присуствовао је велики број званица из Архива Војводине, градова Новог Сада, Панчева и Зрењанина, Агенције за привредне регистре, као и менаџмент компаније.

Тагови:

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд