Отворена НИС-ова информатичка учионица у Лазаревачкој основној школи

Са циљем да се побољшају услови рада, као и да се награде успешни ученици, компанија НИС је адаптирала и опремила информатичку учионицу у основној школи „Дуле Караклајић“ из Лазаревца.

Lazarevac

“Улагање у квалитет образовања младих је приоритет свих нас и захвални смо што је компанија НИС препознала труд и рад наших ученика и због постигнутих резултата их наградила. Адаптација кабинета и компјутерска опрема помоћи ће да остваре још боље резултате и још више напредују“, захвалио се Мирослав Давидовић, директор школе.

Чак 28 ученика лазаревачке основне школе „Дуле Караклајић“ је учествовало на прошлогодишњој Олимпијади из руског језика, за шта их је НИС наградио новом рачунарском учионицом.

Поред ове школе, НИС ће у наредном периоду адаптирати информатичке кабинете у још осам основних и средњих школа у Србији, које похађају ученици који су остварили најбоље резултате на Олимпијадама знања из математике, физике, хемије и руског језика.
“Рачунарска учионица, адаптирана и опремљена у оквиру програма “Енергија знања” је награда коју су својим трудом, радом и сјајним резултатима на прошлогодишњој НИС-овој Олимпијади из руског језика заслужили ученици, али и наставници ове школе. Надамо се да ћемо вама, али и оним генерацијама које тек долазе у ову школу, овом инвестицијом омогућити боље услове за одвијање наставних активности и даљи напредак у свим сегментима образовања,” изјавила је Снежана Лакићевић, менаџер НИС-а за сарадњу са универзитетима.

Опремање учионица се обавља у оквиру НИС-овог програма „Енергија знања“, који је креиран са циљем да развије партнерске односе са образовним и научним институцијама. Програм подразумева сарадњу са универзитетима, средњим школама и научним установама, стипендирање студената, организацију летњих школи и кампова, као и олимпијада знања из области хемије, физике, математике и руског језика.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд