Почео 12. Фестивал науке, уз подршку НИС-а

Дванаести Фестивал науке, који се и ову годину одржава уз подршку компаније НИС, почео је данас на Београдском сајму и трајаће до 2. децембра. Под слоганом „Земља будућности“, овогодишњи Фестивал пружиће заљубљеницима у науку четири дана највеће научне забаве у региону.

Кроз узбудљиве научне експерименте посетиоци ће моћи да прођу сваког дана од 10 до 19 часова у халама Београдског сајма, где ће их дочекати више од 600 научних комуникатора из свих крајева Србије, али и света.

Компанија НИС је шесту годину заредом генерални спонзор Фестивала науке, највећег научног фестивала у Југоисточној Европи, који ће нам овога пута понудити одговоре на питања да ли нас у блиској будућности заиста очекују летећи градови и аутомобили, на који начин би роботи могли да замене људе и шта ће то донети медицина у деценијама које долазе.

 „Кључ будућности“ назив је едукативне и интерактивне поставке којом се НИС представља на овогодишњем Фестивалу науке у хали 3 Београдског сајма, а која ове године развија тему вештачке интелигенције. Кроз ову поставку посетиоци имају прилику да се упознају са високом технологијом која нам помаже у стицању нових знања, да се сусретну са вештачком интелигенцијом и сазнају на који начин је већ користе, да сазнају шта су суперкомпјутери и науче како се виртуелна реалност користи у најновијим научним истраживањима.

Као компанија која се свакодневно у свим сегментима пословања ослања на савремене технологије и иновације, НИС је свестан значаја подршке научно-образовним пројектима. На овај начин НИС и Фестивал науке заједно доприносе афирмацији науке и образовања код младих у Србији, што је један од стратешких циљева компаније која своје друштвено одговорне пројекте реализује под слоганом „Будућност на делу“.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд