Посланик Европског парламента посетио Рафинерију нафте Панчево

Посланик Европског парламента и потпредседник неформалне парламентарне групе “Пријатељи Србије” Франц Богович посетио је данас Рафинерију нафте Панчево.

Франц Богович ( трећи са леве стране) са представницима НИС-а и САМ-а
Франц Богович ( трећи са леве стране) са представницима НИС-а и САМ-а

Током обиласка рафинеријског комплекса, Богович је имао прилику да се упозна са радом најмодернијег постројења за прераду нафте и гаса у којем се производe бензин и дизел у складу са захтевима Евро 5 стандарда. Такође, обишао је и комплекс лаког хидрокрекинга и хидрообраде моторних горива, инвестиције која је компанији НИС омогућила да заузме стратешки важну позицију лидера на регионалном тржишту нафтних деривата, а Србији обезбедила енергетску стабилност.

Посета Рафинерији нафте Панчево, организована је у склопу гостовања Франца Боговича на „Јунском сусрету менаџера“ који већ традиционално организује Српска асоцијација менаџера, чији је НИС дугогодишњи члан партнер. Ово је прва посета представника Европског парламента НИС-у.

НИС је прва компанија из Србије која је отворила представништво у Бриселу 2011. године и на тај начин пружила подршку европским интеграцијама Србије. Представници НИС-а у Бриселу прате регулативу Европске уније и дају допринос европској дебати у области енергетике.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд