Прес кит

18.06.2015.

Овде можете преузети основне информације о компанији НИС а.д. Нови Сад.

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи.

Бави се истраживањем, производњом и прерадом нафте и гаса, прометом нафтних деривата и реализацијом пројеката у области енергетике. Компанија у Србији поседује прерађивачки комплекс са два погона у Панчеву и Новом Саду, као и мрежу бензинских станица у Србији и у земљама у региону. У складу са својом стратегијом да постане лидер у окружењу, НИС је пословање проширио и тржиште региона: Босну и Херцеговину, Мађарску, Румунију и Бугарску.

Уз обновљен и модернизован масовни бренд НИС Петрол, НИС  шири и премијум бренд Gazprom.

Као подршка европским интеграцијама Србије отворено је и представништво у Бриселу. Поред тога, представништва компаније раде и у Русији, Туркменистану, Анголи, Бугарској, Мађарској, Босни и Херцеговини и Хрватској.

НИС је данас једна од најуспешнијих компанија и највећи буџетски давалац у Србији.

Руска компанија „Гаспром њефт“ поседује 56,15 % акцијског капитала НИС-a док је 29,87 % акција НИС-а у власништву Републике Србије. Остатак припада грађанима, запосленима, бившим запосленима и другим мањинским акционарима. Акцијама НИС-а тргује се на Београдској берзи.

Основне информације о компанији Лого НИС-а Годишњи извештај о пословању 2016. Корпоративна брошура Корпоративна презентација Извештај о одрживом развоју 2016. Изјава о политици интегрисаног система менаџмента

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд