Пријем за студенте који су уз подршку НИС-а боравили на стручној пракси у Русији

Групу од 11 студената Техничког факултета „Михајло Пупин“, који су уз подршку компаније НИС боравили на двонедељној стручној пракси на Ухтинском државном техничком Универзитету у Руској Федерацији, примио је данас у Градској кући Чедомир Јањић, градоначелник Зрењанина.

Студенте који су уз подршку НИС-а боравили на пракси на Ухтинском универзитету примио је Чедомир Јањић, градоначелник Зрењанина
Студенте који су уз подршку НИС-а боравили на пракси на Ухтинском универзитету примио је Чедомир Јањић, градоначелник Зрењанина

Студенти који су обавили стручну праксу на Универзитету у Ухти прва су генерација са новоакредитованог смера „Индустријско инжењерство у експлоатацији нафте и гаса“ на зрењанинском Техничком факултету „Михајло Пупин“, чије је оснивање  иницирала компанија НИС, ради школовања кадра оспособљеног за рад у компанији. Реч је о студијама интердисциплинарног карактера која подразумевају гостовање професора са Универзитета у Ухти, као и обављање стручне праксе за студенте у овој престижној образовној установи. Сарадња факултета из Зрењанина и Ухте довела је и до братимљења ова два града, па је у плану да се поред образовања, сарадња прошири и на другим пољима.

По доласку у Ухту, студентима је презентован програм боравка, као и карта Ухтинског басена. У научно-лабораторијским комплексима универзитета, који су опремиле неке од највећих светских нафтних компанија, студенти су имали прилике да се упознају са свим процесима производње, прераде и транспорта нафте кроз магистралне нафтоводе. Зрењанински студенти су активно учествовали у бројним вежбама, од употребе опреме, до симулације рада на бушотини. На крају боравка у Русији, групу српских студената је примио Александар Бусирев, градоначелник Ухте, док им је ректор Ухтинског универзитета уручио Сертификате о успешно завршеној стручној пракси.

НИС је подржао боравак студената из Зрењанина на Универзитету у Ухти како би будући инжењери имали прилику да се стручно усавршавају на једном од најпрестижнијих светских факултета у области нафте и гаса.

Након боравка у Ухти, студенти ће у току овог лета обавити стручну праксу и у компанији НИС. Сарадња НИС-а са образовним и научним институцијама  спроводи се кроз корпоративни програм „Енергија знања“.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд