Проглашени победници НИС-ове Српске хемијске олимпијаде

Данас су на Хемијском факултету проглашени најбоље пласирани учесници Српске хемијске олимпијаде за ученике средњих школа, која се другу годину заредом одржава уз подршку компаније НИС.

hemičari

Победницима су уручене статуе „Енергија знања“, а победнички тим ће представљати Србију на 47. Међународној хемијској олимпијади која ће бити одржана у Бакуу у Азербејџану, у јулу ове године.

Велику златну статуу „Енергије знања“ добио је Алекса Милосављевић, из Средње школе Свилајнац, док је велика сребрна статуа припала Милошу Гробору из Математичке гимназије из Београда. Бронзану статуу добио је Стефан Стојановић из Гимназије у Лесковцу. Мале статуе „Енергије знања“ припале су Милошу Селаковићу из Ужичке гимназије, као и Владимиру Антонијевићу из Гимназије “Светозар Марковић” из Јагодине.

Победничке статуе уручила је др Снежана Лакићевић, менаџер НИС-а за сарадњу са образовним и научним институцијама, а свечаној додели награда присуствовали су и председник Српског хемијског друштва, проф. др Живослав Тешић, као и декан Хемијског факултета Универзитета у Београду, проф. др Бранимир Јованчићевић.

Такмичарски део Српске хемијске олимпијаде за ученике средњих школа одржан је 29. и 31. маја на Хемијском факултету у Београду.

Поред Олимпијаде из хемије, компанија НИС подржава и олимпијаде из математике, физике и руског језика. Кроз корпоративни програм „Енергија знања“, НИС улаже у развој образовања и науке. Улагање у младе и заједницу је стратешки део пословања НИС-а, који се одвија под слоганом „Будућност на делу“.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд