Проглашени победници Српске физичке олимпијаде

На Физичком факултету Универзитета у Београду проглашени су победници Српске физичке олимпијаде, која се трећу годину заредом одржава уз подршку компаније НИС.

SFO

Победницима су уручене статуе „Енергија знања“, а победнички тим ће представљати Србију на 45. Међународној физичкој олимпијади која ће бити одржана у Индији, у јулу ове године.

Велику златну статуу „Енергије знања“ освојио је Душан Новичић из Математичке гимназије у Београду. Велика сребрна статуа припала је Јанку Шуштершичу из Прве крагујевачке гимназије, док је Велику бронзану статуу понела Марија Шиндик из Математичке гимназије. Мале статуе су припале Жељку Арсићу из Електротехничке школе „Никола Тесла“ из Панчева и Радоици Драшкићу из Шабачке гимназије. Њих петоро ће представљати Србију на међународном такмичењу.

Победничке статуе уручила је др Снежана Лакићевић, менаџер НИС-а за сарадњу са образовним и научним институцијама, а свечаној додели награда присуствовали су и представници Друштва физичара Србије, организатора Српске физичке олимпијаде.

Такмичарски део Српске физичке олимпијаде за ученике средњих школа одржан је 9. и 10. маја на Физичком факултету, а учествовало је укупно 37 ученика.

Поред Олимпијаде из физике, компанија НИС подржава и олимпијаде из математике, хемије и руског језика. Кроз корпоративни програм „Енергија знања“, НИС сарађује са образовним и научним институцијама, и на тај начин подржава развој младих кадрова, како за своје, тако и за потребе целог друштва. Поред подршке олимпијадама знања, програм „Енергија знања“ обухвата и стипендирање студената, опремање учионица и лабораторија, као и организовање летњих школа и кампова.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд