Проглашени победници Српске математичке олимпијаде, одржане уз подршку НИС-а

На свечаности у просторијама Математичке гимназије у Београду, данас су проглашени победници јубиларне, десете по реду Српске математичке олимпијаде, која се одржава уз подршку компаније НИС.

Компанија НИС четврту годину заредом подржава организацију Српске математичке олимпијаде, као и одлазак такмичара на Међународне олимпијаде из математике
Компанија НИС четврту годину заредом подржава организацију Српске математичке олимпијаде, као и одлазак такмичара на Међународне олимпијаде из математике

Велику Златну статуу „Енергије знања“ освојио је Игор Медведев, ученик Математичке гимназије из Београда. Велика Сребрна статуа је припала Николи Павловићу из гимназије „Јован Јовановић Змај“ из Новог Сада, док је Бронзана статуа отишла у руке Алексе Милојевића из Математичке гимназије. Мале статуе „Енергије знања“ су освојили Алекса Константинов, Никола Садовек и Огњен Тошић, ученици Математичке гимназије из Београда. Победници Српске математичке олимпијаде су се овим пласманом квалификовали за учешће на 57. Међународној математичкој олимпијади, која ће се у јулу ове године одржати у Кини, у Хонг Конгу.

Српска математичка олимпијада је одржана 1. и 2. априла у просторијама Математичке гимназије, у организацији Друштва математичара Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Свечаној додели награда су присуствовали проф. др Владимир Костић, председник Српске академије наука и уметности, мр Срђан Огњановић, директор Математичке гимназије, др Војислав Андрић, председник Друштва математичара Србије, др Снежана Лакићевић, менаџер НИС-а за сарадњу са образовним и научним институцијама, као и представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Компанија НИС четврту годину заредом подржава организацију Српске математичке олимпијаде, као и одлазак такмичара на Међународне олимпијаде из математике. У оквиру програма „Енергија знања“, НИС подржава и Олимпијаде из области физике, хемије и руског језика.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд