Расписан конкурс за учешће младих извођача на фестивалу класичне музике „Бољшој“

Расписан је конкурс за учешће младих талената из Србије и Републике Српске на фестивалу класичне музике „Бољшој“, који ће се одржати од 15. до 17. јула.

Фестивал се традиционално одржава у етно-селу Дрвенград у Србији под руководством светски познатог режисера Емира Кустурице и уз подршку компаније „Гаспром њефт“.

Пријаве за учешће на конкурсу могу поднети сви ученици музичких школа и студенти музичких академија Србије и Републике Српске, који ће се такмичити у две старосне групе: од 13 до 17, и од 18 до 25 година.

Током три дана 100 музичара из Србије, Републике Српске и Русије такмичиће се у извођењу класичних дела руских и српских композитора.

Музички програм фестивала обухвата такмичарске и ревијалне наступе учесника, као и концерте светских звезда класичне музике.

Ове године на фестивалу ће бити организовани мајсторски курсеви под руководством виолинисте Немање Радуловића, тенора Зорана Тодоровића и виолончелисте Нарека Ахназарајана.

Детаљније информације о правилима учешћа на конкурсу могу се наћи на званичној страници фестивала на Facebook-у.

Додатне информације:

Музички фестивал руске музике „Бољшој“ под руководством режисера Емира Кустурице одржава се у селу Дрвенград (Србија) од 2013. године. „Гаспром њефт“ наступа као генерални партнер фестивала. Основна идеја фестивала је подршка младим талентима из музичких школа и академија Србије и Републике Српске, као и из различитих региона Русије. Сваке године фестивал „Бољшој“ окупља око пет хиљада гледалаца. Међу уметницима који су наступили на фестивалу у  Дрвенграду су чувени руски и српски музичари: Денис Мацујев, Јуриј Розум, Немања Радуловић, Аљона Бајева. Дрвенград се налази на надморској висини од 1600 метара на планини Златибор (национални парк „Мокра гора“) у Србији, и представља јединствени архитектонски пројекат Емира Кустурице.

Древенград је био изграђен за потребе снимања филма Емира Кустурице „Живот је чудо“, поред железничке станице пруге уског колосека, која је некада спајала Београд и Дубровник. У главном делу се налази трг Николе Тесле, чији је централни објекат црква Светог Саве, а у месту укупно има око 50 кућа. Све улице и објекти носе имена познатих људи: улица Новака Ђоковића, улица Марадоне, биоскоп Стенлија Кјубрика, трг Никите Михалкова, кућа Достојевског и других.

 

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд