Рекордна продаја НИС-овог авио горива

Компанија НИС постигла је рекордну продају авио горива у години која је иза нас - више од 187.000 тона промета који је остварен кроз снабдевање београдског и нишког аеродрома, као и путем извоза и велепродаје.

Такође, НИС је у 2018. години модернизовао пословање са авио горивом куповином три нове специјализоване цистерне за снабдевање аеродрома „Никола Тесла“ које ће уз постојеће, у дужем временском периоду обезбедити уредно, правовремено и безбедно снабдевање.

„Гориво које се точи у авионе мора бити врхунског квалитета, пре свега због безбедности. Доказ квалитета услуге коју НИС пружа су и показатељи промета који из године у годину расте. НИС снабдева скоро све авио компаније које слећу на београдски аеродром, а међу највећим купцима су Air Serbia, Aeroflot, Alitaliа, Austrian Airlines, Etihad Airways, Lufthansa, Turkish Airlines i Qatar Airways. Наша предност је заокружен систем – у Рафинерији нафте Панчево производимо млазно гориво према строгим међународним и домаћим стандардима квалитета, поштујемо све процедуре контроле овог горива од Рафинерије Панчево до утакања у ваздухоплове, поседујемо специјализовано складиште у непосредној близини аеродрома, опремљене цистерне за точење горива и обучено особље“, истиче Андреј Покоев, директор Сектора за продају авиогорива у НИС-у.

У оквиру аеродромског комплекса у Београду, НИС поседује и специјализован објекат за складиштење и дистрибуцију авио горива – „Аеросервис“. Овај објекат испуњава строге стандарде у погледу поузданости и брзине снабдевања и запошљава лиценцирано особље, о чему сведоче и високе оцене међународног удружења IАТА које контролише све сегменте авио саобраћаја.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд