Реновирани музеј НИС-а отворен у оквиру „Ноћи музеја“

У оквиру манифестације "Ноћ музеја", компанија НИС је изложбом "Од фосила до аутомобила" свечано отворила свој реновирани музеј у Новом Саду.

НИС је изложбом "Од фосила до аутомобила" свечано отворио свој реновирани музеј у Новом Саду.
НИС је изложбом „Од фосила до аутомобила“ свечано отворио свој реновирани музеј у Новом Саду

Посетиоци изложбе имали су прилику да се, кроз едукативно-интерактивну поставку, упознају са настанком нафте и да виде цео процес њене производње и прераде, као и пут нафтних деривата до бензинских станица и крајњих потрошача. Такође, гости НИС-овог музеја имали су прилику да учествују у експериментима и да чују искуства старијих нафташа.

Тема сталне поставке реновираног музеја НИС-а је „Будућност на делу“ и чине је три наративне целине: прошлост, садашњост и будућност. Развој компаније приказан је кроз сведочења бивших и садашњих запослених и кроз њихове доживљаје, искуства и сећања.

Посетиоци изложбе имали су прилику да се упознају са настанком нафте и да виде цео процес њене производње и прераде
Посетиоци изложбе имали су прилику да се упознају са настанком нафте и да виде цео процес њене производње и прераде

У музеју су изложени експонати велике вредности, који свим посетиоцима омогућавају да сазнају више о првим бушотинама, о почецима истраживања и производње нафте и гаса, као и о њиховој преради. Такође, представљен је и историјат развоја бензинских станица на овим просторима, а музејска поставка доноси причу о развоју послератне Југославије и једне од најважнијих привредних грана у нашој земљи – енергетике.

Нафтна индустрија је у великој мери утицала на развој државе
Нафтна индустрија је у великој мери утицала на развој државе

„НИС-ов музеј је много више од збирке експоната – он представља сведочанство о развоју енергетике на овим просторима, као и о настанку једног новог занимања – нафташа. За нас, запослене НИС-а, он има сентименталну вредност, а за нашу заједницу историјски значај. Назив нове музејске поставке „Будућност на делу“, уједно је и наш корпоративни слоган. Њиме желимо да поручимо да ћемо, као друштвено одговорна компанија, наставити да улажемо у нашу заједницу и друштво, али и у традицију, очување наслеђа и промовисање правих вредности“, рекла је поводом отварaња реновираног музеја НИС-а Сања Лубардић, директорка Функције за односе са јавношћу и комуникације.

НИС већ шесту годину заредом учествује у културној манифестацији „Ноћ музеја“. На овај начин компанија жели да јавност ближе упозна са својом традицијом и вредностима и са индустријом која је у великој мери утицала на развој земље.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд