Руски ансамбл „Пјатницки“ први пут у Београду уз подршку НИС-а

Поводом обележавања Дана Русије, у Сава Центру ће 16. јуна наступити ансамбл руских народних песама и игара „Пјатницки“, уз подршку компаније НИС.

Ансамбл руских народних песама и игара „Пјатницки“ наступиће 16. јуна у Београду уз подршку компаније НИС
Ансамбл руских народних песама и игара „Пјатницки“ наступиће 16. јуна у Београду уз подршку компаније НИС

Концерт су на конференцији за медије најавили Надежда Кушченкова, директорка Руског дома у Београду, Сања Лубардић, директорка Функције за односе са јавношћу и комуникације НИС-а и представници Сава Центра.

Ансамбл „Пјатницки“ је један од најпознатијих руских уметничких састава који на свом репертоару има народне песме и игре, те се сматра и својеврсном ризницом руске уметности и традиције. Ансамбл, који носи титулу  „Национално благо“, састоји се од хора, оркестра и плесне групе. „Пјатницки“ је основан 1911. године, а популарност стиче током Другог светског рата, када је наступао у саставу фронтовских концертних бригада Црвене армије. Победоносне 1945. године хор одржава концерт на степеништу тек освојеног Рајхстага у Берлину.

Као генерални спонзор концерта, компанија НИС пружа подршку културним пројектима у Србији, као и јачању традиционалних, пријатељских веза Србије и Русије.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд