Руски уџбеници из НИС-а поклон ђацима Алексиначке гимназије

Волонтери НИС-а данас су у Алексиначкој гимназији предали уџбенике и стручну литературу на руском језику које ће обновити и обогатити фонд гимназијске библиотеке.

Књиге су обезбедили запослени компаније који су се у великом броју одазвали позиву „Клуба волонтера“ НИС-а у акцији прикупљања наставне литературе на руском за ову образовну институцију.

У чувеној Алексиначкој гимназији, једној од најстаријих гимназија у Србији, поклону су се највише обрадовали ученици српско-руског одељења природно-математичког смера, којима ће ови квалитетни приручници помоћи у постизању врхунских резултата из природних и друштвених наука.

Ова акција представља наставак вишегодишње сарадње и подршке НИС-а гимназији из Алексинца. Управо захваљујући НИС-овом програму „Енергија знања“, компанија од 2014. године континуирано подржава реализацију двојезичне наставе у овој школи отвaрaњем билингвалног одељења. НИС је такође помогао и адаптацију и опремање информатичког кабинета. На овај начин, НИС посебну пажњу поклања развоју образовања на локалном нивоу и доприноси побољшању квалитета образовања младих.

Волонтерска акција под називом „Дарујмо књиге деци за учење српског и руског језика“ је организована поводом десет година пословања Гаспром њефта у Србији, а поред књига и уџбеника на руском језику који су стигли у Алексинац, прикупљена је и литература на српском језику која је „отпутовала“ у Русију, где су je дочекала деца која похађају Српски центар при Универзитету „Лобачевски“ у коме се школује и велики број ђака из Србије.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд