Сарадња НИС-а и Гимназије Пирот

Компанија НИС и Гимназија Пирот свечано су потписале Меморандум о сарадњи којим је предвиђена реализација заједничких активности на популаризацији и побољшању услова за учење руског језика у овој Гимназији.

Меморандум су потписали Андреј Шибанов, саветник директора Функције за организациона питања НИС-а и Братислав Крстић, директор Гимназије Пирот. Свечаном потписивању Меморандума присуствовао је и градоначелник Пирота Владан Васић.

НИС је препознао значај улагања у Гимназију Пирот поводом интересовања  великог броја ученика за учење руског језика,  као и њиховог учешћа и одличног пласмана на Олимпијадама знања које компанија НИС организује већ пет година заредом кроз програм „Енергија знања“.  Опремање учионице за руски језик у Гимназији Пирот, које је предвиђено овом сарадњом, допринеће даљој  популаризацији руског језика у овом делу Србије.

Меморандум су потписали Андреј Шибанов, саветник директора Функције за организациона питања НИС-а и Братислав Крстић, директор Гимназије Пирот

Градоначелник Пирота Владан Васић овом приликом је истакао да је за град  и Гимназију сарадња са НИС-ом изазов и част. Он је нагласио да је локална самоуправа добар партнер образовним институцијама у Пироту, за које издваја новчана средства и тим путем подржава сваки вид међународне сарадње.

Андреј Шибанов, саветник директора Функције за организациона питања НИС-а, са поносом је говорио о досадашњим успесима програма „Енергија знања“, додавши да је до сада потписано око 50 уговора са институцијама у земљи и иностранству током пет година спровођења овог програма и нагласио лично задовољство што компанија НИС овим путем подржава младе улажући у образовање.

Директор Гимназије Пирот Братислав Крстић  изразио је велико задовољство и понос због успостављања сарадње са компанијом НИС.

Компанија НИС у оквиру програма „Енергија знања“ велику пажњу поклања улагању у младе и усмерена је на сарадњу са образовним институцијама, школама и стручним и научним друштвима. За свој допринос развоју образовања у Србији, НИС је у 2016. години добио престижну „Светосавску награду“ коју додељује Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд