Сарадња НИС-а са Грађевинским, Машинским и Хемијским факултетом

Компанија НИС и Грађевински, Машински и Хемијски факултет Универзитета у Београду потписали су данас Меморандуме о сарадњи у области образовања, истраживања и размене знања.

Споразум су потписали Иван Гржетић, декан Хемијског факултета, Радивоје Митровић, декан Машинског факултета, Андреј Шибанов, директор Функције за организациона питања НИС-а и Бранко Божић, декан Грађевинског факултета
Споразум су потписали Иван Гржетић, декан Хемијског факултета, Радивоје Митровић, декан Машинског факултета, Андреј Шибанов, директор Функције за организациона питања НИС-а и Бранко Божић, декан Грађевинског факултета

Тиме се наставља сарадња НИС-а са високошколским установама, у циљу повезивања науке и привреде.
Свечаном потписивању присуствовали су Андреј Шибанов, директор Функције за организациона питања НИС-а, Снежана Лакићевић, менаџерка за сарадњу са образовним институцијама, Бранко Божић, декан Грађевинског факултета, Радивоје Митровић, декан Машинског факултета и Иван Гржетић, декан Хемијског факултета. Догађају је присуствовао и проф. др Живослав Тешић проректор за науку, иновације и трансфер технологије Универзитета у Београду.

„Сврха ове сарадње је јаче повезивање привреде и образовних институција. НИС је једна од највећих компанија у Србији, а Београдски универзитет највећа и најзначајнија образовна институција. Зато је наш заједнички циљ да допринесемо подизању квалитета образовања, како студената, тако и наших запослених, јер ће у оквиру ове сарадње професори Београдског универзитета држати обуке нашим запосленима“, изјавио је Андреј Шибанов, директор Функције за организациона питања у НИС-у.

Представници НИС-а и факултета
Представници НИС-а и факултета

„Надам се да ће данашње потписивање споразума о сарадњи између једне тако перспективне институције као што је НИС и представника високошколских установа Универзитета у Београду представљати добру основу за повезивање науке и привреде“, рекао је Бранко Божић, декан Грађевинског факултета.

„Машински факултет је увек придавао изузетан значај сарадњи са привредом. Споразум са НИС-ом нам је дао нови полет и ја сам сигуран да ћемо ту шансу на најбољи начин искористити. Очекујем да ће наши заједнички пројекти дати, не само сјајне резултате у науци, већ и додатну конкуретност компанији НИС на тржишту“, истакао је Радивоје Митровић, декан Машинског факултета.

„Надам се да ће наш заједнички подухват донети одличне резултате. Осим што ћемо уживати у свим бенефитима које доноси сарадња са НИС-ом, ми ћемо са наше стране да узвратимо и пружимо професионалне информације које ће допринети још бољем позиционирању ове компаније на тржишту“, изјавио је Иван Гржетић, декан Хемијског факултета.

Сарадњу са универзитетима НИС спроводи у оквиру програма „Енергија знања“ кроз заједничке пројекте са Универзитетима у Београду и Новом Саду, великим бројем факултета и основних и средњих школа.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд