Соларна енергија за боље услове у резервату Слано копово

Постављањем фотонапонских уређаја за производњу електричне енергије и соларно загревање проточне воде завршен је пројекат „Соларна енергија у Специјалном резервату природе Слано копово’’ који је реализовало Ловачко удружење Нови Бечеј уз подршку компаније НИС.

Еколошки пројекат у резервату природе реализован уз подршку НИС-а
Еколошки пројекат у резервату природе реализован уз подршку НИС-а

У оквиру пројекта одржана је и радионица за школску децу из Новог Бечеја на тему глобалних климатских промена. Такође, приказан је модел глобалног загревања и представљено је практично решење овог проблема које се може применити на свако домаћинство кроз употребу соларне енергије.

Пројекат подржан у оквиру НИС-овог програма Сарадња ради развоја

Циљ пројекта био је унапређење услова у резервату у области заштите животне средине, туризма и едукације, а на овај начин резерват је постао приступачнији студентима, ученицима и свим љубитељима природе уз пружање бољих услова за одржавање кампова, семинара и радионица.

Реализацијом овог пројекта подстиче се рационалнија употреба природних ресурса и унапређује се одрживост резервата, а локална заједница се мотивише да користи обновљиве изворе енергије.

Компанија НИС подржала је овај пројекат у оквиру програма Сарадња ради развоја који је осмишљен са циљем да учврсти партнерске односе са локалним заједницама у оквиру којих послује. Ове године програм се реализује у 11 општина и то кроз пројекте одабране на јавном конкурсу „Заједници заједно“. Програм се реализује већ шест година заредом и компанија из године у годину увећава износ средстава који додељује кроз јавни конкурсза пројекте који доприносе развоју локалних заједница, олакшавају функционисање бројних установа и унапређују рад културних, образовних и спортских институција.

Контакт:

Прес служба
(011) 313 0116
Милентија Поповића 1, 11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд