Стипендисти НИС-а у посети компанији

Стипендисти НИС-а који се школују на универзитетима у Руској Федерацији и у Кембриџу, посетили су данас седиште компаније у Новом Саду. Студенти су се упознали са начином рада, основним делатностима и циљевима компаније НИС.

Stipendisti u poseti NIS-u

НИС стипендира чак 25 студената који академско образовање стичу на престижним факултетима за нафту и гас на универзитетима „Губкин“ у Москви и „Горни“ у Санкт Петербургу. Стипендија обухвата трошкове школовања за све године студија, смештај, превоз, медицинско осигурање, као и месечну новчану суму, док студенти са друге стране, имају обавезу да вредно уче, полажу испите у року и са добрим просеком. Након завршетка студија, све очекују обезбеђена радна места у НИС-у. Заједно са студентима из Русије, у посети је био и Милан Крстајић, један од најуспешнијих младих физичара света, такође НИС-ов стипендиста, који се школује на Тринити колеџу у Кембриџу.

Стипендисте је дочекао директор Функције за организациона питања НИС-а, Андреј Шибанов. „Ваш труд и успех су препознати и тиме сте себи обезбедили студије на најбољим светским универзитетима, а након студија и радна места у једној од највећих енергетских компанија у југоисточној Европи. Квалитетно образовање које стичете је само први корак у развоју ваших каријера, а пословни ангажман који вас чека у НИС-у профилисаће вас као професионалце. Радне обавезе у нашој компанији биће ваши први професионални изазови и прилика да стечено знање преточите у праксу, а ми ћемо бити ту да вас подржимо, како до сада, тако и од сада“, рекао је Шибанов.

Стипендирање студената се одвија у оквиру НИС-овог програма „Енергија знања“, који подразумева сарадњу са научним и образовним институцијама. Кроз НИС-ов програм стипендирања до сада је прошло 82 младих.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд