Квалитет лети високо. Авио-гориво у НИС-у

Са натпросечним резултатима у производњи и продаји млазног горива, НИС је 2014. године високо подигао лествицу успеха. На новоизграђеним постројењима у оквиру комплекса за хидрокрекинг у Рафинерији нафте Панчево (РНП), производи се млазно гориво које знатно превазилази прописане стандарде европског квалитета. Овако квалитетни производи НИС-а подигли су током прошле године, у небеске висине, ваздухоплове многих авио-компанија.

Током читаве прошле године производња млазног горива била је стабилна и са становишта квалитета је знатно боља од прописаних стандарда Европске уније. Поред савремене технологије, која је кључна у оваквој производњи, добро уигран тим запослених даје значајан допринос поузданом раду и представља најважнију карику у успешној реализацији млазног горива.

Одлична производња млазног горива током 2014. године, резултат је изванредних показатеља продаје НИС-овог авио-горива у Блоку „Промет“. У 2014. години реализоване су све расположиве количине млазног горива, што је допринело расту продаје од преко 40 одсто у односу на прошлу годину. Значајан рекорд забележен је током јула месеца, када је реализована историјска месечна продаја авио-горива, док је интензивним испорукама у августу, постављен нови рекорд продаје „у крило“ (у резервоар авиона).

avio gorivo

Највећи купац НИС-овог млазног горива је „AirSerbia“, а продаја овог деривата домаћем авио-превознику је током 2014.године значајно порасла. НИС је у 2014. отпочео сарадњу и са водећим светским авио-компанијама као што су: „TurkishAirlines“, „AEROFLOT“ и „FlyDubai“, што је допринелопорасту тржишног учешћа НИС-а у Србији од четири одсто. Недавно је проширена сарадња са авио-компанијом „WizzAir“, која ће од маја ове године бити присутна и на аеродрому „Константин Велики“ у Нишу, а чије ће летове снабдевати НИС.

Како би оправдао улогу лидера на тржишту, НИС увелико ради на стратешким плановима за наредни период. Разматра се могућност додатног развоја продаје авио-горива НИС-а ван граница Србије.

„Стрижи“ лете НИС-овим горивом

Значајан догађај за НИС било је и учвршћивање сарадње са Војском Републике Србије. Захваљујући томе компанија је први пут у историји, својим горивом на војном аеродрому „Батајница“, снабдела војне ваздухоплове, као и ваздухоплове МИГ 29 акро групе „Стрижи“ из Руске Федерације, а све током одржавања војне параде и посете руског председника Владимира Путина Београду.

Осим војне параде, НИС је подржао и заједничку војну обуку министарстава одбране Републике Србије и Руске Федерације, снабдевши млазним горивом ваздухоплове Министарства одбране Руске Федерације.

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд