Студенти из Зрењанина уз подршку НИС-а боравили на стручној пракси у Русији

Група од 11 студената Техничког факултета „Михајло Пупин“ из Зрењанина вратила се синоћ са двонедељне стручне праксе на Ухтинском државном техничком Универзитету у Руској Федерацији где су боравили уз подршку компаније НИС.

Студенти из Зрењанина након повратка са праксе на Ухтинском универзитету у Русији где су боравили уз подршку НИС-а.
Студенти из Зрењанина након повратка са праксе на Ухтинском универзитету у Русији где су боравили уз подршку НИС-а.

Студенти који су се усавршавали у Руској Федерацији прва су генерација са новоакредитованог смера Индустријско инжењерство у експлоатацији нафте и гаса на зрењанинском Техничком факултету, чије је оснивање иницирао НИС ради школовања кадра оспособљеног за рад у компанији. Студије су интердисциплинарног карактера и подразумевају гостовање професора са Универзитета у Ухти, као и стручну праксу за студенте.

„Ова пракса је за све нас феноменално искуство које не бисмо могли да остваримо да није подршке НИС-а. Сви курсеви који су били припремљени за нас су били одлични, а полигони којима смо присуствовали су нас спремили за предмете које ћемо учити наредних година. Научили смо много, а успели смо и да применимо знање које смо до сада у школовању стекли и видели његову примену у пракси, што је за мене веома значајно“, рекао је након повратка из Русије студент Атила Керестури.

Студенткињи Данијели Марков је ово други пут да обавља праксу у Ухти. „Захваљујући НИС-у, ово је други пут како имам прилику да обављам праксу у Ухти и видим како велике светске нафтне компаније раде, што је за мене сјајно искуство. Пракса је била све оно што сам очекивала, предмети које смо тамо слушали одговарали су ономе што смо до сада учили, али и што ћемо тек учити“, рекла је Данијела Марков.

„Презадовољна сам оним што сам успела да научим, видим и доживим на овој пракси. Верујем да ће ми ово искуство бити од великог значаја кад будем почела да радим једног дана, пошто смо имали прилику да видимо како теоријско знање које смо стекли на факултету функционише у пракси, и то на светском нивоу“, изјавила је студенткиња Маријана Драгишић.

Универзитет у Ухти је један од најпрестижнијих светских факултета у области нафте и гаса, који школује кадрове за највеће светске нафтне компаније попут Гаспром њефта, Лукоила и других.

НИС је помогао одлазак студената на стручну праксу у Руској Федерацији како би будући инжењери имали квалитетније и потпуније образовање и како би након студија имали извеснију будућност за рад у струци. Сарадња НИС-а са образовним и научним институцијама одвија се кроз корпоративни програм „Енергија знања“.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд