Свечани концерти дечје филхармоније из Русије у Нишу, Новом Саду и Београду

Руски хор "Капела дечака и младића" Свердловске дечје филхармоније из Јекатеринбурга током свог гостовања у Србији одржаће свечане концерте у Нишу, Новом Саду и Београду.

Хор ће наступити на сцени Народног позоришта у Нишу, у петак, 18. октобра, у 18 часова, на сцени Српског народног позоришта у Новом Саду, у недељу, 20. октобра у 19 часова, као и на сцени Руског дома у Београду, у среду, 23. октобра у 19 часова. Наступ једног од најпознатијих хорова у свету овог типа омогућила је компанија НИС.

Карте за концерт су бесплатне и могу се преузети на билетарницама позоришта у Нишу и Новом Саду, као и у Руском дому у Београду, од уторка, 15. октобра.

Руски хор „Капела дечака и младића“ Свердловске дечје филхармоније из Јекатеринбурга основан је 1979. године од стране чувеног хор-мајстора Ларисе Балтер, a ове године познати хор у Русији, и далеко изван својих граница, прославио је 40 година постојања. Ансамбл је у међувремену изградио светски реноме и познат је као један од најквалитетнијих вокалних састава дечака и младића. По специјалном позиву Руског дома хор је први пут дошао у Србију 2016. године.

У историји руског хора „Капела дечака и младића“ Свердловске дечје филхармоније из Јекатеринбурга су гостовања и фестивали у Немачкој, Јапану, Белгији, Француској, Холандији, Грчкој, Чилеу, Русији, Украјини. Пропутовали су пола света, дошавши чак до Чилеа, и наступали са најпознатијим оркестрима и диригентима, на најпрестижнијим сценама.

У хору певају и дечаци и младићи, захваљујући чему је звук хора невероватно леп и јединствен. У репертоару „Капеле“ има много дела, погодних управо за такав састав гласова. Деца 21. века певају и музику Баха и Рахмањинова, Свиридова и Прокофјева, Пахмутове и Глинке, руске народне песме и духовну музику, дела савремених композитора.

Ова екипа младих музичара наступа на челу са уметничким руководиоцем Фридрихом Вејсгејмом.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд