Такмичење професионалних возача НИС-а у Зрењанину

Традиционално такмичење професионалних возача Нафтне индустрије Србије „Возачки изазов“ одржано је на Новом комплексу у Зрењанину.

Манифестација која је организована осму годину заредом као део вишегодишњих активности компаније на унапређењу безбедности саобраћаја, превенције саобраћајних незгода и повећања саобраћајне културе окупила је рекордан број учесника.

Више од 100 такмичара надметало се у вештини управљања путничким и теретним возилима и познавању саобраћајних прописа. Своје умеће приказали су на НИС-овим полигонима који су у складу са стандардима Европске уније и који су конципирани за проверу спретности возача у различитим условима управљања возилом. У склопу догађаја организовано је такмичење у вештини претовара производних цеви у нафтној индустрији, такозваних „тубинга“, а учесници су били у прилици и да испробају постављене тренажере и симулаторе.

Новина овогодишњег „Возачког изазова“ било је такмичење возача теретних возила у форми „Water challenge“, где су тестиране способности и вештине управљања теретним возилом на уским, просторно ограниченим локацијама, где до изражаја долази вешто управљање и прецизно позиционирање возила чиме су симулирани реални услови рада теретних возила.

Поред професионалних возача путничких и теретних возила НАФТАГАС-транспорт-а и запослених у компанији, на такмичењу су учествовали представници Војске Србије и подизвођачи „Нафтагас-Транспорта“, а своје умеће показали су и возачи аматери. Као и прошле године, организовано је и такмичење жена возача аматера у полигонској вожњи.

Догађају су поред запослених из НИС-а учествовали представници Војске Србије, Саобраћајне полиције и други гости који су били у прилици да присуствују и смотри компанијских возила.

НИС је један од највећих субјеката безбедности у саобраћају, као компанија са великим бројем возила која свакодневно прелазе хиљаде километара. На овај начин, кроз теоријско тестирање и такмичење возача на полигону, а уједно кроз дружење и такмичарски дух, стављен је акценат на возаче као најбитније субјекте безбедности саобраћаја.

Брига о безбедности саобраћаја представља перманентну активност компаније. НИС тежи да постане лидер у овој области, што доказује едукацијом, провером знања професионалних возача и корисника службених возила, контролом и опремањем транспортних средстава, као и континуираном мониторингу возила (IVMS – In vehicle monitoring system).

Резултат дугорочне компанијске посвећености безбедности у саобраћају је унапређење стила вожње запослених, константно смањење броја саобраћајних незгода и евидентираних прекршаја.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд