Трећи „Бољшој фестивал“ на Мокрој Гори

Од 9. до 11. јула у Дрвенграду на Мокрој гори, под покровитељством "Гаспром њефта" одржава се трећи музички фестивал "Бољшој".

Фестивал су свечано отворили заменик генералног директора Гаспром њефта Александар Дибаљ и режисер Емир Кустурица
Фестивал су свечано отворили заменик генералног директора Гаспром њефта Александар Дибаљ и режисер Емир Кустурица

Циљ Фестивала, који је основао истакнути режисер Емир Кустурица, је развој културних веза између Русије и Србије, као и подршка младих талената из музичких школа и академија Србије. Ове године границе фестивала су проширене, и у такмичарском програму први пут ће учествовати деца из Русије.

На такмичењу у оквиру фестивала биће изведена дела класичних и савремених руских и српских композитора. Преко 100 талентованих младих музичара бориће се за златну матрјошку – главну награду фестивала. Жири такмичења чине истакнути српски и руски професори и музичари у саставу: професори Викторија Мателинен и Зоран Комадина те Мирослав Павловић концертмајстор београдске филхармоније.

Гости фестивала „Бољшој“ уживаће и у богатом музичком и филмском програму.

Фестивал је отворио лауреат многобројних престижних међународних такмичења, истакнути пијаниста Јуриј Розум.

Пијаниста Јуриј Розум наступио на отварању фестивала
Пијаниста Јуриј Розум наступио на отварању фестивала

На сцени Дрвенграда наступиће и српски виолиниста Немања Радуловић у пратњи Симфонијског оркестра „Бољшој“, под управом диригента Србољуба Динића, шефа опере у Мексико Ситију.

Финални акорд фестивала биће наступ октета „Бољшој“, који ће извести теме Деспићеве почаснице Мокрањцу и Менделсонов окрет на филм „Срећа“ Александра Медведкина. Група „No Smoking Orchestra“ побринуће се за добро расположење свих гостију и учесника на крају фестивала.

Тагови:

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд