У Новом Саду почела Прва НИС међународна научно-техничка конференција

У Новом Саду је данас свечано отворена Прва НИС међународна научно-техничка конференција, један од најзначајнијих овогодишњих скупова посвећених области истраживања и производње нафте и гаса.

Циљ тродневне конференције организоване у Пословном центру НИС је размена знања и искустава научних институција и индустрије у примени и развоју нових научних метода у истраживању и експлоатацији нафтних и гасних лежишта.

Конференцији присуствује око 200 учесника, а током скупа ће бити презентовано 68 стручних радова из области истраживања нафте и гаса. Међу темамa конференције су разрада лежишта, геофизика и геологија, савремене технологије и IT у нафтној индустрији, моделовање угљоводоничних система.

Поред представника НИС-а и компанијског Научно-технолошког центра (НТЦ) на конференцији учествују стручњаци из еминентних компанија, научних и образовних институција из Србије, Русије, Хрватске, Немачке, Француске, Грчке, Холандије и других земаља. На скупу ће бити представљени радови стручњака из компанија као што су Гаспром њефт, Лукоил, Schlumberger, DEA, Wintershell, INA, као и радови представника Техничког факултета „Михајло Пупин“ Универзитета у Новом Саду, Московског државног универзитета „Ломоносов“, Државног универзитета у Санкт Петербургу, Института за науке о Земљи у Паризу и других. У оквиру конференције одржане су и две стручне радионице од стране стручњака из компанија Delft Inversion и Schlumberger о развоју и примени нових технологија у сеизмичким и петрофизичким истраживањима.

Организацијом ове конференције НИС изнова на делу потврђује посвећеност сталном професионалном усавршавању запослених у компанији и НТЦ-у, који поред научно-техничке подршке сегменту истраживања и производње нафте и гаса представља центар за развој и иновације целе компаније. Поред тога, презентација савремених научних метода и достигнућа доприноси опредељењу НИС-а да даљи развој базира на сталној  примени иновација и имплементацији савремене опреме.

Генадиј Љубин, први заменик генералног директора

Учеснике конференције је у име НИС-а поздравио Генадиј Љубин, први заменик генералног директора и пожелео им успех у раду.

„Изузетно сам поносан што је наша компанија домаћин овог скупа и срећан што смо успели да на овој конференцији окупимо све вас који сте представници водећих индустријских компанија, научних и истраживачких института и научне заједнице. НИС је посвећен улагању у знање и сталним иновацијама у пословању и верујемо да је то прави пут за наш даљи напредак. Сматрамо да је ова конференција идеална прилика да склопимо нова познанства у овој области, прикупимо нове идеје и нађемо нове могућности за међусобну сарадњу“, рекао је Љубин.

Николај Залевски, директор Научно-технолошког центра НИС
Николај Залевски, директор Научно-технолошког центра НИС

Николај Залевски, директор Научно-технолошког центра НИС, говорио је о значају размене искуства и знања између компанија и научних и образовних институција.

„Радимо у времену које карактеришу брзе технолошке промене. Зато су примена нових технологија и савремених метода од кључног значаја за развој бизниса. За НИС и НТЦ су од велике важности стручна сарадња са научним сектором и плодоносна размена искустава и знања са колегама са универзитета. Ова конференција је још један доказ да ћемо и у наредном времену наставити са успешном сарадњом на обострану корист“, рекао је Залевски.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд