У Привредној комори Србије одржан састанак са известиоцем Европског парламента за Србију

У недељу 20. децембра у просторијама Привредне коморе Србије одржан је састанак спрских привредника са известиоцем Европског парламента Дејвидом Мекалистером, на коме се разговарало о економском аспекту процеса европских интеграција, унапређења пословног окружења и улоге привреде у преговорима о приступању Србије ЕУ.

На састанку са известиоцем су, осим Марка Чадежа, председника Привредне коморе Србије присуствовали генерални директор НИС, Кирил Кравченко, председник МК Гроуп Миодраг Костић, генерални директор Ерсте банке у Србији Славко Царић и други.

Mekalister za sajt

Председник Провредне коморе Србије Марко Чадеж је истакао да су активности Привредне коморе стратешки усмерене као евроинтеграцијама, као и да привредници морају бити део дијалога и преговарачког процеса са ЕУ, јер ће на њих најдиректније утицати резултати преговора у економској сфери.
Након тога, представници српске пословне заједнице су имали прилику да изнесу запажања у вези са тренутном економском ситуацијом и пословним амбијентом у Србији и том приликом су дали конструктивне предлоге у вези са јачањем позиције привреде у приступним преговорима, у контексту отварања преговарачких поглавља.
Генерални директор НИС-а искористио ову прилику да подвуче да је Нафтна индустрија Србије у своју стратегију пословања до 2030. године уврстила политику ЕУ у сферама енергетике, заштите животне средине и климатских промена преко инвестиција пројекте који су у складу са овим политикама.
Учесници састанка су закључили да је сарадња Европског парламента и Привредне коморе Србије значајно унапређена ове године, као и да се током 2016. године очекује наставак дијалога.

Више о закључцима са састанка, можете прочитати овде.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд