У Рафинерији нафте Панчево одржан осми по реду Дан инвеститора НИС

У оквиру осмог по реду Дана инвеститора НИС, у просторијама Рафинерије нафте Панчево, стручној јавности представљени су резултати пословања НИС групе за девет месеци 2019. године, као и актуелни инвестициони пројекти компаније – Дубока прерада и Те-То Панчево.

Антон Черепанов, директор Функције за финансије, економику, планирање и рачуноводство овом приликом је навео да укупно остварена нето добит за првих девет месеци 2019. године износи 10,7 милијарди динара. Черепанов је навео да је, од јануара до септембра, у капиталне пројекте инвестирано 29 милијарди динара, што представља раст од 6% у поређењу са истим периодом прошле године. Највише је уложено у пројекте из области истраживања и производње нафте и гаса, као и у Дубоку прераду, кључни пројекат друге фазе модернизације Рафинерије нафте у Панчеву.

Након представљања финансијских резултата и отвореног дијалога између представника НИС-а и инвестиционе јавности, учесницима су презентовани капитални развојни пројекти НИС-а – „Дубока прерада“ у Рафинерији у Панчеву о којој је говорио Андреј Дјуг, директор Сектора за подршку Пројекту и изградња Термоелектране топлане Панчево ( Те-То Панчево) коју је јавности представио Ненад Јеринић из «Газпром Енергохолдинг Србија» (заједничка компанија НИС и «Центро Енергохолдинг).

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд