Успех математичара и физичара на међународним олимпијадама уз подршку НИС-а

Млади српски физичари и математичари остварили су велике успехе на међународним олимпијадама одржаним у Индонезији и Бразилу.

Млади математичари су на 58. Међународној математичкој олимпијади освојили четири сребрне и две бронзане медаље

Пет медаља, од којих једну златну и четири сребрне, освојили су млади физичари из Србије, који су уз подршку компаније НИС учествовали на 48. Међународној олимпијади из физике, одржаној од 16. до 24. јула у граду Јогјакарта у Индонезији.

Најсјајније одличје припало је Душану Ђорђевићу из Математичке гимназије из Београда, док су сребрне медаље освојили Марко Шушњар и Вук Радовић из Математичке гимназије из Београда, и Новак и Богдан Станојевић из Гимназије „Светозар Марковић“ из Ниша. Екипу средњошколаца који су представљали Србију на међународном такмичењу из физике водили су професори из Друштва физичара Србије – Божидар Николић са Физичког факултета у Београду и Вељко Јанковић са Института за физику из Земуна. Ово је пета златна медаља и  најбољи резултат који су млади такмичари из Србије остварили на до сада одржаним међународним такмичењима из физике за средњошколце.

Подршка Међународним олимпијадама из физике и математике део је НИС-овог програма „Енергија знања“

Тим ученика из Математичке гимназије из Београда такође је остварио велики успех на 58. Међународној математичкој олимпијади, одржаној од 15. до 23. јула у Рио де Жанеиру у Бразилу. Млади средњошколци из београдске Математичке гимназије освојили су четири сребрне и две бронзане медаље. Сребрне медаље освојили су Марко Медведев, Огњен Тошић, Алекса Милојевић и Павле Мартиновић, а бронзане Јелена Иванчић и Игор Медведев. Ментори и вође тима били су др Бојан Башић и мр Душан Ђукић.

Млади физичари из Србије освојили су пет медаља на 48. Међународној олимпијади из физике

Подршка Међународним олимпијадама из физике и математике део је НИС-овог програма „Енергија знања“ који је усмерен на афирмацију младих и талентованих ученика широм Србије. НИС већ пету годину заредом организује Српске физичке и математичке олимпијаде, а победници са олимпијада потом представљају нашу земљу на међународним такмичењима широм света. На овај начин компанија улаже у будућност,  а самим тим доприноси развоју науке и образовања у Србији.

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, промет нафтних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Више на страни http://www.nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд